Agenda

Leiden. Midzomeravondconcert op Begraafplaats Rhijnhof
Vrijdag 21 Juni 2019, 19:00

Op de langste dag van het jaar organiseert begraafplaats Rhijnhof sinds jaar en dag het Midzomeravondconcert. Studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag brengen nieuw werk ten gehore op een door hen zelf gekozen locatie op de begraafplaats.

Een zestal mini concerten

Er zijn insipratiebronnen te over op Rhijnhof voor de jonge componisten, die afkomstig zijn van over de hele wereld. Een half jaar voor de langste dag, midden in de winter, brengen zij een aantal uren door op de begraafplaats en kiezen ‘hun’ plek. De een is gegrepen door het bladerdak van een grote boom, een ander kiest voor de oever van een van de vijvers, of voor een uitvoering bij de slingerende urnenmuur. Elk jaar zijn de composities weer een verrassing. Bezoekers lopen mee in een muzikale processie over de begraafplaats, langs een zestal mini concerten, waarbij ook het oog niets te kort komt. Zo is voor de editie van dit jaar door een van de componisten samenwerking gezocht met een groep oudere improvisatiedansers.

Rhijnhof, een bijzonder plek in de stad

Tijdens de voorbereiding wordt met de studenten gesproken over het wezen van een begraafplaats. Het is een plek waar overledenen ter aarde worden besteld en een laatste rustplaats vinden. Waar as verstrooid en bewaard wordt van dierbaren die gecremeerd zijn. Waar nabestaanden troost vinden en herinneringen ophalen. Waar respect wordt betoond aan hen die ons zijn ontvallen. Rhijnhof is daarnaast ook onderdeel van een oud landgoed en een park waar wandelaars genieten van de flora en fauna. Het getsjilp van vogels, het gezoem van insecten, het geruis van de bladeren. Waar leggen de componisten de nadruk op en hoe verwerken ze de riten rond dood en verlies uit hun eigen cultuur?

Iedereen is welkom

Graag heten wij iedereen van harte welkom op het troostrijke Midzomeravondconcert op vrijdag 21 juni a.s.

Programma

19.00 uur: Ontvangst met koffie en thee in de koffiekamer van het crematorium

19.30 uur: Start muzikale processie

21.30 uur: Hapje en drankje in Theehuis Veldheim

Het Midzomeravondconcert is een samenwerking tussen Stichting Beheer Begraafplaats Rhijnhof, Crematorium Rhijnhof Dela en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Midzomeravondconcert Rhijnhof 2019

Locatie : Begraafplaats Rhijnhof, Laan te Rhijnhof 4, 2332 HZ Leiden

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl