Agenda

Rondleiding bij oude graven rond de Romaanse kerk van Marum
Zaterdag 06 April 2019, 10:30

gevleugelde zandloperRondleiding bij oude graven rond de Romaanse kerk van Marum

De Heemkundekring Vredewold West geeft een rondleiding op 6 april vanaf 10.30 uur op de begraafplaats rondom de Romaanse kerk te Marum.

Er zijn veel plaatselijk historisch belangrijke graven op dit deel, ook qua stijl, vormgeving en symboliek. Marum heeft veel kostbare cultuurschatten, waaronder de Romaanse kerk, het deel van de begraafplaats direct rondom de kerk, de oorspronkelijke omgrachting van de kerk, die op de HISGIS kaart uit 1832 nog staat aangegeven en het Stinswierterrein waarop de bult nog duidelijk herkenbaar is.

De leden van de vereniging zijn dan ook van mening, dat die schatten moeten woren gekoesterd en behouden voor de toekomst. In andere plaatsen, die nu behoren tot de gemeente Westerkwartier, zoals Niebert, Leek, Tolbert, Doezum en Noordhorn zijn vrijwilligers al enige jaren geleden begonnen met het herstellen van oude graven.

De vereniging in Marum is afgelopen jaar begonnen met schoonmaken van de graven en wil graag zo spoedig mogelijk van start gaan met herstellen, om verdere achteruitgang van de graven te voorkomen. Hierbij zijn diverse vrijwilligers nodig, zowel mensen die willen schoonmaken, als ook mensen die teksten kunnen

inkleuren, of hekwerken kunnen ontroesten en herstellen.

Voor het lijmen van grafstenen en herstellen van verzakte graven gaat de vereniging op zoek naar professionele hulp. Vrijwilligers die belangstelling hebben worden opgeroepen om zich te melden bij Gonneke Teeuwen-Renssen tel 06-25095191 of te mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief