Agenda

Eindhoven. ‘Wat schaft de pot? Over de rol van eten en drinken rondom de dood
Donderdag 25 Oktober 2018, 19:00 - 22:00

Yarden Logo‘Wat schaft de pot? Over de rol van eten en drinken rondom de dood
Informatieavond Vereniging Yarden en Stichting Ik Wil maakt de dood bespreekbaar

In verschillende culturen speelt eten en drinken tijdens en na het overlijden van een dierbare een belangrijke rol. Tijdens een interactieve informatieavond op donderdag 25 oktober nemen bezoekers een kijkje in de religieuze en culturele gewoonten van een aantal culturen. Eten en drinken horen bij rouwen, zoals de dood bij het leven hoort. Ook leren de aanwezigen die avond hoe zij de dood bespreekbaar kunnen maken aan de hand van de Jump gespreksmethode. De avond vindt plaats in de Pastoor van Arskerk in Eindhoven en wordt georganiseerd door Vereniging Yarden en Stichting Ik Wil.

Maak de dood bespreekbaar met een ‘Jump’
Met de Jump gespreksmethode neem je door middel van zeven stappen een volgende ‘jump’ in je leven. Je leert jezelf en de ander kennen op een interactieve manier. Het onderwerp voor de Jump op 25 oktober is, ‘Hoe maak jij overlijden voor jezelf/een ander bespreekbaar?’.
Begeleidster van de Jump: Nihâl Esma Altmış. Nihâl is een jonge ondernemer bij Coöperatie Ik Wil U.A.

Over de sprekers
Mevrouw Batoul Heijdenrijk-Zouhair. Batoul is pedagogisch ondersteuner bij Lumens in Eindhoven. Zij is van Marokkaanse afkomst en zal op basis van haar ervaring met het overlijden van haar moeder ingaan op de functie en rol van eten en drinken in dit proces.
De heer Pandit Djai Sewnandan is pandiet (voorganger) bij de Shri Shiva Stichting, Shri Shiva Mandir en Triloki Dhaam Mandir in Eindhoven. Hij zal vanuit de Hindoe-geloofsstroming een toelichting geven op de functie en rol van eten en drinken bij overlijdensprocessen.
De heer Rob van der Sar. Rob is uitvaartbegeleider bij Salam Terakhir en is van Indische afkomst. Hij zal ons meenemen in dit thema vanuit zijn ervaringen met overlijdensprocessen in de Indische cultuur.

Datum en locatie.
Locatie: Pastoor Van Arskerk, Sint Philomenastraat 11-13, 5622 CG Eindhoven
Datum: 25 oktober 2018 van 19.30 uur tot 22.00 uur. Vanaf 19.00 kunt u genieten van een kopje koffie of thee.
Bezoekers kunnen zich aanmelden via www.yarden.nl/agenda. Voor meer informatie 088 927 3434

Over Stichting Ik Wil
Wij van Stichting Ik Wil zijn een beweging. Een beweging die het anders wil. Wij willen bouwen aan maatschappij waar iedereen welkom is en een plek heeft. Dit doen we door onder andere activiteiten, trainingen en cursussen te organiseren. Met iedereen bedoelen we ook echt iedereen.

 

Locatie : Pastoor Van Arskerk, Sint Philomenastraat 11-13, 5622 CG Eindhoven