Agenda

Utrecht: Fototentoonstelling over de vier begraafplaatsen in Utrecht
Maandag 05 Maart 2018, 09:00 - 17:00

begraafplaats kovelswade utrechtFototentoonstelling over de vier begraafplaatsen in Utrecht

De tentoonstelling ‘De gezichten van…’ is van maandag 5 tot en met 29 maart te zien in het Utrechtse Stadskantoor. De expositie toont foto’s van de vier algemene begraafplaatsen in Utrecht: Soestbergen, Kovelswade, Tolsteeg en Daelwijck.

Wethouder Kees Geldof (Openbare Ruimte, Groen, Erfgoed en Monumenten) vergelijkt de Utrechtse begraafplaatsen met andere, beroemde begraafplaatsen zoals Père-Lachaise (Parijs), Arlington (Washington) of de Joodse begraafplaats in Praag. “Velen kennen die begraafplaatsen of hebben die zelfs wel eens bezocht. Maar de begraafplaatsen om de hoek zijn voor veel mensen nog onbekend. En dat is jammer, want er is veel te zien”, zegt Geldof. “Ook de vier algemene begraafplaatsen van Utrecht kennen bijzondere elementen. De speciale details op een steen, maar juist ook de omgeving: de ene begraafplaats is heel bosrijk, terwijl de ander zich kenmerkt door het open en wijdse karakter.”

De tentoonstelling neemt de bezoeker mee over de vier algemene Utrechtse begraafplaatsen via foto’s van vier fotografen: Ryan van Leeuwen, Andre Russcher, Robert Oosterbroek en Ad Schippers. De tentoonstelling is gratis te bekijken in het Stadskantoor.

Locatie Utrechtse Stadskantoor.