Agenda

Uden. Informatieavond over levenstestament en wilsverklaringen
Dinsdag 20 Februari 2018, 19:30 - 22:00

Yarden Logo 200Informatieavond over levenstestament en wilsverklaringen
Iedereen heeft recht op regie over zijn eigen leven

Vereniging Yarden organiseert samen met Schepers en Van Nunen Netwerk Notarissen en de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillig Levenseinde NVVE een informatieavond over levenstestament en wilsverklaringen.

Regie over eigen leven
We worden gelukkig steeds ouder. Maar dit brengt wel nieuwe uitdagingen met zich mee. Bijvoorbeeld doordat mensen door een beroerte of dementie niet meer in staat om zelf beslissingen te nemen. Het gaat dan om belangrijke keuzes over financiën, zorg e uitvaartwensen. Als er niets is vastgelegd, moeten de naasten hier beslissingen over nemen. Voor hen is het lastig om keuzes te maken die tegemoetkomen aan de wensen van de betrokkene. Een levenstestament voorkomt deze situatie. Het geeft de betrokkene recht op regie over zijn eigen leven en naasten recht op duidelijkheid.

Vertrouwenspersoon
De lezing over het levenstestament wordt verzorgd door mr. Marie-José Rijkers, senior kandidaat-notaris Familierecht bij Schepers & Van Nunen Netwerk Notarissen in Uden. Zij legt uit hoe het levenstestament ervoor zorgt dat zaken - tijdens uw leven - goed geregeld zijn op het moment dat uw gezondheid u in de steek laat. Met het levenstestament wijst u een vertrouwd persoon aan, zoals uw partner of kinderen, die uw financiële én persoonlijke of medische belangen dan zo goed mogelijk kan behartigen.

Wilsverklaring rond het levenseinde
Hans van Amstel-Jonker, consulent bij de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE), vertelt aansluitend over het opstellen van wilsverklaringen rond het levenseinde. Als consulent adviseert hij mensen bij het opstellen van deze verklaringen en het maken van afspraken hierover met naasten en de huisarts. Hij geeft uitleg over de verschillende wilsverklaringen, zoals het euthanasieverzoek, het behandelverbod, niet-reanimeren en de volmacht. Ook gaat hij in op euthanasie bij mensen die lijden aan dementie en het leven niet tot het laatst willen uitleven.

Na beide lezingen is er uiteraard gelegenheid vragen te stellen.

Datum en locatie
De lezing wordt aangeboden door Vereniging Yarden. Locatie: Eigen Herd Rooijsestraat 32 5401 AT Uden. Datum: dinsdag 20 februari 2018 van 19.30 uur tot 22.00 uur. Vanaf 19.00 staat er voor de bezoekers koffie of thee klaar. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf (kosteloos) aanmelden via www.yarden.nl/agenda. Voor meer informatie: 088 927 3434

Schepers & Van Nunen Netwerk Notarissen Uden - Veghel - Sint Oedenrode
Schepers & Van Nunen Netwerk Notarissen Uden is het notariskantoor van Uden en omgeving, met een lange geschiedenis. Op dit solide fundament staat nu een modern notariskantoor met meerdere notarissen en kandidaat-notarissen. Zij staan met hun specialistische kennis voor u klaar op alle belangrijke momenten in uw leven, zodat uw zaken goed worden geregeld.

NVVE
De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde is er voor mensen die een keuze willen hebben rond hun eigen levenseinde. De vereniging heeft 167.000 leden en heeft zich ingezet voor o.a. het realiseren van de Euthanasiewet (2002) en de Levenseindekliniek (2011). Hierdoor is het mogelijk dat mensen die uitzichtloos en ondraaglijk lijden op een waardige manier kunnen sterven. Met 30 medewerkers en 140 vrijwilligers is de NVVE landelijk actief met informatie, lezingen, ondersteuning van leden en een maatschappelijke en politieke lobby. Speerpunten hierbij liggen momenteel bij mensen met gevorderde dementie, met psychiatrische klachten en mensen met een voltooid leven.

Over Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten en evenementen wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.

Locatie Eigen Herd Rooijsestraat 32 5401 AT Uden

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief