Agenda

Apeldoorn. Uitvaartcafé
Zaterdag 06 Mei 2017, 10:00 - 16:00

uitvaartcafe 2017Het Uitvaartcafé
Voor wat je graag nog wilt weten én wat je nog niet wist.

Het is alweer even geleden dat er in Apeldoorn een uitvaartbeurs is georganiseerd. Een plek waar je terecht kan met al je vragen rondom het regelen van je uitvaart. Signet uitvaartzorg vindt het heel belangrijk dat hier verandering in komt en organiseert daarom dit jaar

-Het Uitvaartcafé-

De taboe op het spreken over je uitvaart zou verbroken moeten worden: zegt Miranda Wildbret, uitvaartverzorger bij Signet uitvaartzorg. “Ik zie het verdriet van de nabestaanden door de extra lasten die zij dragen, als hier bij leven niet over gesproken is. Dat is toch het uitgangspunt van de naasten als we samen de uitvaart regelen. Daarnaast wil ik ook graag laten zien wat de mogelijkheden anno 2017 zijn. De uitvaart hoeft echt niet meer perse in de aula, alhoewel deze ook steeds sfeervoller zijn.” Bij het uitvaartcafé kunnen de mensen terecht voor informatie over het regelen van een uitvaart.

Ook kun je bij Loods 17 met elkaar in gesprek over je uitvaartwensen. In een gemoedelijke sfeer en laagdrempelig. Kringloopcentrum Foenix op het Zwitsalterrein stelt een deel van haar ruimte beschikbaar, we zullen deze dag laten zien dat je ook met betrekking tot uitvaarten inspiratie kan opdoen bij de kringloop. CD’s met de liedjes uit de top 10 van uitvaartmuziek, boeken over rouw en verlies, kandelaars, spullen om creatief het verlies een plek te geven en nog veel meer.

Samen met ondernemers uit Apeldoorn en omstreken zal -Het Uitvaartcafé- de bezoekers graag van informatie voorzien. Op de facebookpagina vind je meer informatie over de betrokken ondernemers en zij zullen daar worden voorgesteld. We starten deze week met Signet uitvaartzorg.

Miranda Wildbret van Signet uitvaartzorg: Ik bied ondersteuning aan de kinderen en jongeren die nauw bij de overledene betrokken zijn. Ik begeleid het hele gezin tijdens de laatste levensfase van een gezinslid of opa of oma en ik regel samen met deze familie de uitvaart. Hierdoor ben ik een vertrouwd gezicht voor de kinderen en voor het gezin. In deze al zo moeilijke tijden is het fijn voor de familie om te hebben waar zij op terug kunnen vallen. Voor kinderen is een vertrouwd gezicht ook heel prettig en belangrijk. Door mijn pedagogische kennis, mijn jarenlange ervaring in de kinderopvang en mijn liefde voor het werken met kinderen ligt mijn specialisme in het begeleiden van kinderen en jongeren rondom een overlijden en de uitvaart. Ik help hen graag bij het afscheid nemen en op het gebied van rouw en verlies. Want hoe doe je dat eigenlijk? En de ouders geef ik handvatten hoe zij hun kinderen kunnen helpen. Er voor hen kunnen zijn. want elke leeftijd is anders. Gelukkig kom je meestal niet continue in aanraking met een overlijden en afscheid nemen en hoef je je daar in principe niet in te verdiepen. Dan is het toch fijn dat er iemand is die je wel kan ondersteunen op dit gebied. En in de periode richting de uitvaart ben ik door mijn rol als uitvaartplanner veel en dichtbij de familie dus dat wordt als heel prettig ervaren.

Miranda nodigt je van harte uit om bij haar aan te schuiven tijdens -Het Uitvaartcafé- of meld je aan voor de lezing om 14.00 uur over het begeleiden van kinderen en jongeren rondom een overlijden en de uitvaart. Daarnaast kan je (samen met je) kind meedoen aan een creatieve activiteit die -het verlies een plek geven ondersteunt. Deze activiteit is om 11.00 uur. Meld je voor de lezing of de creatieve activiteit aan via de mail; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij voldoende aanmeldingen zal de lezing en activiteit plaatsvinden.

De aankomende tijd tref je op de website en de facebookpagina meer informatie aan over de deelnemers:

Miranda Wildbret van Signet uitvaartzorg. Miranda ondersteunt families en gezinnen tijdens de laatste levensfase én regelt samen met hen de uitvaart.
Rob de Joode van Kiekfoto. Rob is afscheids- en uitvaartfotograaf.
Julian Knol van Julian Knol. Julian is gespecialiseerd in rouwbloemwerk.
Mirjam van Ravenhorst van De Textielfabriek. Mirjam maakt onder andere herinnerings- en troostkussens, maar ook gepersonaliseerde kistkleden.
Gero Bruijnjé van present4life. Gero is laatste wens- en geschenkverzorger.
Daniel Piening van Eijgelaar natuursteen. Daniel kan je alles vertellen over onder andere grafstenen en over het maken en ontwerpen van persoonlijke grafmonumenten en grafzerken.
Marleen en Andreas van Beek van de Muziekurn en de Laatste Vlucht. Zij zijn een specialist op het gebied van asverstrooiing per ballon en zij leveren tevens unieke muziekurnen.
En als kers op de taart kunt u de loopkoets komen bewonderen van uitvaartsupport.

En niet te vergeten Kringloopcentrum Foenix en Loods 17. Zij bieden inspiratie om de uitvaart duurzaam te ondersteunen met onder andere muziek, themaboeken, knuffels, fotolijsten, kandelaars, creatieve benodigdheden en nog veel meer...
  

Locatie : Foenix, Vlijtseweg 136, Apeldoorn