Agenda

Twijzel: Levendige uitvaartbeurs
Zaterdag 08 April 2017, 13:00 - 17:00

zwarte lijkkoets met 2 friese paardenHoe krijg je veel belangstellenden, jong en oud, naar een informatiemarkt over de uitvaart? Want we denken er liever niet aan: onze uitvaart. Maar toch kan het handig zijn om alvast te bedenken wat je graag bij je eigen uitvaart zou willen hebben. Hoe kun je inspiratie vinden voor je eigen uitvaart, zodat je een beter beeld krijgt bij wat je zelf zou willen? Daarom organiseert uitvaartvereniging Twijzel uit Twijzel een Uitvaartinformatiemarkt. Deze vindt plaats op zaterdag 8 april 2017 in de Wiksel (sporthal) in Twijzel. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur is op de informatiemarkt alles te vinden wat te maken heeft met het thema uitvaart. De markt wordt geopend om 13.00 uur middels de aankomst van de rouwkoets met Friese paarden van Stalhouderij Stûkhúster onder muzikale begeleiding van Gerrit Breteler.

De beurs biedt mensen inspiratie over hoe ze hun eigen uitvaart of die van een dierbare kunnen vormgeven. Vrijwel alles wat er mogelijk is om een uitvaart helemaal naar eigen inzicht in te vullen wordt gepresenteerd op de Uitvaartinformatiemarkt. De uitvaartvereniging hoopt met deze markt, die trouwens bedoelt is voor leden en niet-leden, ook te laten zien dat de vereniging niet oubollig is, maar professioneel, vakkundig, ruimdenkend en op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen.

Het regelen van een uitvaart is niet eenvoudig, zeker niet als je er nog niet eerder mee geconfronteerd bent geweest. Heb je wel eens nagedacht over je eigen uitvaart of die van je naasten? Hoe zou je willen dat je uitvaart verloopt? Allemaal vragen waar we niet altijd voortijdig over nadenken. Diverse standhouders willen op een laagdrempelige manier iedereen kennis laten maken met de vele mogelijkheden die er tegenwoordig zijn voor een uitvaart.

Zo zijn er bijzondere mogelijkheden te zien, waar u misschien niet eens van weet. Wat dacht u van steigerhouten kisten, live muziek op een uitvaart, bijzondere troostgeschenken of rouwvervoer in een koets? Of misschien wilt u informatie over begraven op een natuurbegraafplaats? Er is teveel om op te noemen. 

Gratis toegankelijk.

 

Locatie de Wiksel, Simke Kloostermanstrjitte 7 in Twijzel