Agenda

Almelo. Interactieve lezing: Hoe kom je tot een goed afscheid?
Dinsdag 26 Mei 2015, 19:30 - 21:00
Contact 06 – 49983360

Hoe kom je tot een goed afscheid?

Interactieve lezing door Hermien Embsen in Theaterhotel Almelo

Yarden LogoOp dinsdag 26 mei geeft Hermien Embsen op uitnodiging van de vrijwilligers van Yarden Vereniging Overijssel een interactieve lezing in het Theaterhotel in Almelo over afscheid nemen.

De manier van afscheid nemen verandert de laatste jaren sterk, zowel in de vorm alsook in de inhoud. Er is veel mogelijk, zo kennen we het kerkelijke, het zakelijke en het persoonlijke afscheid. Een goed afscheid wensen we iedereen, maar wat is nu een goed afscheid? Als de vorm en de inhoud past bij de overledene én de nabestaanden spreken we van een goed afscheid. Kenmerkend daarbij zijn de symbolen en de rituelen, die telkens een unieke betekenis hebben bij ieder afscheid.

Waarom zijn symbolen en rituelen zo belangrijk op het moment van afscheid nemen? Velen kennen de werking van samenzijn en je verbonden weten met elkaar en het grote geheel. Hermien Embsen staat samen met u stil bij de kracht van rituelen rondom afscheid nemen en zij gaat in op uw vragen.

Hoe kom je tot een goed afscheid? Doe je het zelf? Welke professionals ondersteunen je daarbij? In de korte tijd rondom een overlijden wordt van alles geregeld en nemen mensen grote beslissingen. Juist daarom is het zinvol om in een vroeg stadium met elkaar in gesprek te gaan.

Hermien Embsen is oprichter van Het Moment. Zij coacht mensen in verandering en leidt ritueelbegeleiders bij het afscheid op tot coach van de nabestaanden.

Datum en locatie
Deze gratis lezing wordt aangeboden door de vrijwilligers van Yarden en vindt plaats op dinsdag 26 mei in Theaterhotel Almelo, Schouwburgplein 1, 7607 AE ALMELO van 19.30 tot ca. 21.00 uur. Vanaf 19.30 staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Bezoekers dienen zich aan te melden via de website www.yarden.nl/agenda  of telefonisch tijdens kantooruren via 06 – 49983360.

Locatie Theaterhotel, Schouwburgplein 1, 7607 AE Almelo