Agenda

Lelystad. 'Mam': documentaire over alzheimer
Woensdag 11 Juni 2014, 19:30

 

rozen
'Mam': documentaire over alzheimer

Thema-avond over alzheimer met Adelheid Roosen bij Yarden in Lelystad
(hoe dementie een "dubbel afscheid" betekenis kan hebben voor de naasten)

'Nu mijn moeder de ziekte van Alzheimer heeft, zie ik haar niet verdwijnen, ik zie haar tevoorschijn komen.' Met die woorden typeert theatermaker Adelheid Roosen haar kijk op de ziekte van haar moeder, prachtig verfilmd in haar documentaire 'Mam'. Op woensdag 11 juni 2014 om 19.30 uur wordt 'Mam' vertoond in Yarden Uitvaartcentrum en Crematorium Ölandhorst, Oostranddreef 1, 8212 AZ in Lelystad.
De documentaire is een onderdeel van een thema-avond over alzheimer, georganiseerd door Yarden in samenwerking met theatermaker, actrice, schrijfster en dramadocente Adelheid Roosen. Na de film kunnen de bezoekers met haar in gesprek gaan en vragen stellen. De avond is bedoeld voor medewerkers in de zorg, thuiszorg, familie, belanghebbende verenigingen/stichtingen, alzheimercafé's, serviceclubs en overige belangstellenden.

Meebewegen
Met de documentaire 'Mam' wil Adelheid Roosen laten zien dat de ziekte van Alzheimer niet alleen een beperking is, maar ook vrijheid kan geven: 'De meeste mensen die met alzheimer te maken krijgen, weten niet hoe zij hiermee om moeten gaan. De alzheimerpatiënt doet dingen die wij niet willen of kunnen begrijpen.' In haar film laat Roosen zien hoe anders de ontmoetingen met haar moeder zijn. Daarbij gaat zij niet uit van zichzelf, maar beweegt ze mee met de reis, het traject dat haar moeder aflegt: 'Mijn moeder is verhuisd zonder koffer, ik reis als haar bagage mee.' De ontmoetingen heeft zij gevat in vier indringende, liefdevolle beelden: ontmoetingen met haar jongste zuster, haar oudste en jongste dochter en met haar schoonzoon.

Yarden Logo 200
Datum en locatie

Deze thema-avond wordt aangeboden door Yarden. Op woensdag 11 juni 2014 om 19.30 uur wordt 'Mam' vertoond in Yarden Uitvaartcentrum en Crematorium Ölandhorst, Oostranddreef 1 8212 AZ in Lelystad. Vanaf 19.00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Bezoekers dienen zich vooraf aan te melden via de website www.yarden.nl/aanmelden. De toegang is gratis! Voor nadere informatie: 088 927 3284.

pdfDownload hier de flyer/poster van deze avond.
   

 

Locatie Yarden Uitvaartcentrum en Crematorium Ölandhorst, Oostranddreef 1, 8212 AZ in Lelystad