Agenda

Middelburg. Herdenkingsconcert op begraafplaats
Vrijdag 14 Juni 2013, 19:30

Herdenkingsconcert op begraafplaats

Dit jaar wordt voor de elfde keer door begraafplaats/crematorium Middelburg een 'Concerto in Memoriam' georganiseerd. Het openluchtconcert op vrijdag 14 juni aan de Westelijke Oude Havendijk, geeft nabestaanden de gelegenheid hun overleden dierbaren te herdenken door middel van muziek. Het concert begint om 19.30 uur en is vrij toegankelijk.

Aan het concert wordt meegewerkt door Muziekvereniging ONDA uit Nieuw- en Sint Joosland onder leiding van Cora Dellebeke en pianist Wouter Izeboud. Dit jaar is gekozen voor het thema "Verdriet is als de zee". Zo zullen onder andere de muziekstukken "Song of Hope" uit "Noah's Ark" van Bert Appermont en "De Zee" van John Ewbank ten gehore worden gebracht. Burgemeester Bergmann houdt de openingstoespraak en Lieke Bosveld spreekt enkele passende woorden van herdenking.

Na het concert kunnen de bezoekers hun dierbaren herdenken door het leggen van een roos of het aansteken van een waxinelichtje. Een roos en waxinelichtje zijn na het concert vrij te verkrijgen. Aansluitend kan er in de koffiekamer van de begraafplaats worden nagepraat. Een programma van het herdenkingsconcert is verkrijgbaar bij de informatiebalie van de begraafplaats. Het concert vindt onder alle weersomstandigheden plaats, dus het is raadzaam een paraplu mee te nemen.

   

Locatie Westelijke Oude Havendijk, Middelburg