Agenda

Amsterdam. Rondleiding door het arboretum van de Nieuwe Ooster
Zondag 04 November 2012, 13:00

Nieuwe Ooster
Rondleiding
Zondag 4 november is weer een rondleiding door het arboretum. Gedurende een twee uur durende rondwandeling nemen we u mee langs de mooie en monumentale bomen en de bijzondere plekjes van het gedenkpark. Uiteraard zal een belangrijk deel van de rondleiding gewijdt zijn aan de bomen in het arboretum, maar we kunnen niet voorbijgaan aan de bijzondere graven en unieke faciliteiten die De Nieuwe Ooster als gedenkpark te bieden heeft.
We beginnen om 13.00 bij de wachtruimte en eindigen bij café Roosenburgh, op het voorplein van De Nieuwe Ooster. Deelname € 3,- Donateurs € 1,50 Opgeven is niet nodig.

Bomencursus op De Nieuwe Ooster
In mei 2013 start voor de derde keer een bomencursus op De Nieuwe Ooster. De cursus is bedoeld voor mensen die van bomen houden en daar graag wat meer over willen weten. Tijdens vier keer een dinsdagavond van 19.00 uur tot 21.30 uur komen diverse onderwerpen aan bod zoals: hoe leeft een boom? boom- en bladvormen, hoe kijk ik naar bomen en hoe leer ik ze herkennen? 6 loofbomen en 6 naaldbomen krijgen extra aandacht zodat u deze leert (her)kennen. Elke cursusavond gaan we ook in het arboretum wandelen om het geleerde in de praktijk te toetsen. U kunt zich voor deze cursus aanmelden bij de Volksuniversiteit van Amsterdam zodra het nieuwe programma bekend is. Maximum aantal cursisten 20 dus wees er snel bij!

Cursus dendrologie
In samenwerking met de Nederlandse Dendrologische Vereniging organiseert de stichting een cursus dendrologie. In deze cursus wordt u onderwezen in het kennen en herkennen van houtige gewassen. De cursuslocatie is de tuinkamer van het uitvaartmuseum ToT Zover op De Nieuwe Ooster. U kunt zich voor deze cursus opgeven bij de Nederlandse Dendrologische Vereniging. Zie voor meer informatie: www.dendrologie.nl

De rondleidingen
Een van de doelstellingen van de stichting is de bekendheid van het arboretum vergroten. Dit doet zij door het geven van rondleidingen.
Elke eerste zondag van de maand kunt u, onder begeleiding van een gids, deelnemen aan een rondleiding door het arboretum. U kunt zich hier voor opgeven via de mail of via telefoonnummer 06-44324426. Gedurende een kleine twee uur durende rondwandeling nemen we u mee langs de mooie en monumentale bomen en de bijzondere plekjes van het gedenkpark. Uiteraard zal een belangrijk deel van de rondleiding gewijdt zijn aan de bomen en coniferen in het arboretum, maar we kunnen niet voorbijgaan aan de bijzondere graven en unieke faciliteiten die De Nieuwe Ooster als gedenkpark te bieden heeft.
We beginnen (start om 13.00 uur) en eindigen bij het cafe Roosenburgh, op het voorplein van De Nieuwe Ooster. De uitleg en de informatie over de bomen zal geen groot wetenschappelijk karakter hebben. Zowel voor de leek als de ver gevorderde 'boomexpert' zal de rondleiding een ervaring rijker zijn.

Rondleidingen voor groepen en op aanvraag.
Ook is het mogelijk dat u een rondleiding krijgt voor groepen, denk aan klassen, verenigingen, de handwerkclub enz. enz., het maakt niet uit in welke samenstelling. Het kan zelfs op een ander tijdstip dan de aangegeven eerste zondag van de maand. belangrijk hierbij is wel dat u dit regelt in overleg met de stichting. Klik hiervoor op: aanvraag rondleiding Arboretum

Wat kost de rondleiding?
De rondleiding kost per persoon € 3,-
Voor donateurs van de stichting en kinderen tussen 8 en 14 jaar € 1.50,-
Kinderen onder de 8 jaar gratis (mits onder begeleiding)
Voor groepen (op aanvraag) €35,-
U kunt betalen aan de gids die u begeleidt.

Met uw bijdrage helpt u mee de doelstellingen van de stichting te bereiken.  Wilt u weten hoe u donateur van Stichting Arboretum De Nieuwe Ooster kunt worden? klik hier

   

Afdrukken
:

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.