Persbericht
Weerslag Michel Kuipers

Terwijl het Zuiden in januari 1945 al was bevrijd, vond er in Breda een klein oorlogs-drama plaats. Naast de hoofdingang van het nieuw gebouwde Amphia Ziekenhuis aan de Molengracht, stond destijds een boerderij die werd weggevaagd door een uit koers geraakte bom. Daarbij kwamen tien kinderen uit twee gezinnen en een tante om het leven. Stille getuigen van dit drama waren de drie grote bomen vóór de boerderij.

Bij aanvang van de nieuwbouw van Amphia bleken deze bomen ziek te zijn en moesten mede daarom verwijderd worden. Het ziekenhuis wilde de herinnering levend houden en heeft daarom een kunstenaar gezocht die een kunstwerk kon ontwerpen ter nagedachtenis.

Tussen twee van de bouwdelen, links van de hoofdingang, heeft Michel Kuipers een 375 cm hoog beeld gemaakt met als titel ‘Weerslag’. Op maandag 9 september wordt het kunstwerk onthuld door De Raad van Bestuur van Amphia, één van de nabestaanden en Marianne de Bie, Wethouder van Jeugd, Onderwijs en Cultuur in Breda.

Een rechtstreekse link naar de video op youtube vindt u onder
https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=6Lg_G63kgRc&trk=organization-update-content_share-video-embed_share-article_title


michel kuipers logo
Met vriendelijke groet,
Michel Kuipers
tel.040-2550164
www.michelkuipers.nl

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief