Mensen weten vaak niet wat er allemaal bij en na een uitvaart komt kijken of wat er zoal mogelijk is als het gaat om het gedenken van hun dierbare. Daarom kunnen zij op deze dag op een informele manier inzicht en inspiratie opdoen en antwoord krijgen op alle vragen die zij hebben rondom het onderwerp uitvaart.

Taboe verdwijnt
In een onlangs verschenen artikel blijkt dat met name jongeren de kosten van een uitvaart behoorlijk onderschatten. Hoewel het heel begrijpelijk is dat sommige mensen nog liever niet met hun uitvaart bezig zijn, is het wel zo fijn om bepaalde zaken alvast te hebben geregeld. Hierdoor is te voorkomen dat nabestaanden worden opgezadeld met grote onvoorziene kosten wanneer er een overlijden plaatsvindt. “Toch is het taboe rondom “de dood” in Nederland langzaam aan het verdwijnen. Bijzonder is dat Nederlanders het meest open zijn over dit onderwerp van alle Europeanen. Wij praten er steeds meer open over. We zien dat mensen eerder het gesprek over doodgaan en de uitvaart aan durven gaan. Op tijd beginnen om hierover te praten is belangrijk. Zo kan het op tijd praktische informatie geven over onze persoonlijke wensen een hoop onzekerheid wegnemen.” Aldus organisator Geert van der Wielen, van Den Hollandsche Gedenktekens. Door een bezoek aan “Wat na de dood?”, krijgen bezoekers inzicht en antwoord op veel vragen en kunnen zij ongedwongen en op een luchtige manier een kijkje nemen in de “nieuwe wereld van gedenken.”

Boordevol inspiratie en informatie
Tijdens de themadag “Wat na de dood?” hebben bezoekers alle tijd om op hun gemak rond te kijken en in gesprek te gaan met mensen die werkzaam zijn in de uitvaartwereld. Zo zijn er onder meer uitvaartondernemers, rouwdeskundigen en een ritueelbegeleider aanwezig, maar ook laten ambachtelijke urnmakers, kunstenaars, een bloemiste, een juwelier van asdiamanten en een muzikant zien wat zij hebben te bieden op deze themadag. Daarnaast worden er workshops gegeven en zijn er vier sprekers die vertellen over onder meer de uitvaarttrends in Nederland, ‘uitvaartspeelgoed en rouw’ en ‘kinderen in rouw’. Een vol programma met veel praktische informatie en interactieve sessies dat interessant is voor zowel consumenten als professionals in de uitvaartbranche.

Kom naar Tilburg
De themadag “Wat na de dood” wordt gehouden in de inspiratiewinkel van Den Hollandsche Gedenktekens aan de Lannerstraat 1 in Tilburg en is gratis toegankelijk voor iedereen die op een laagdrempelige manier meer wil weten over alles wat er na een uitvaart komt kijken en om inspiratie op te doen voor een persoonlijke manier van gedenken. Ook uitvaartondernemers/-professionals zijn van harte welkom op deze dag, aanmelden is niet nodig. Meer informatie over het programma en de routebeschrijving is te bekijken op www.watnadedood.nl.

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief