Die zei zaterdag dat andere landen Nederland op de vingers moeten tikken vanwege de verruiming van de euthanasiepraktijk.

De NVVE vindt dat Van der Staaij de Nederlandse euthanasiepraktijk willens en wetens in een kwaad daglicht zet. Van der Staaij noemt de discussie over dit onderwerp 'misleidende stemmingmakerij', maar maakt zich daar zelf aan schuldig door te spreken van een ‘ontspoorde euthanasiepraktijk’. Zonder ook maar één voorbeeld te geven, zegt hij dat ‘de feiten op zich al genoeg zijn om de buitenwereld te schokken’.

De SGP creëert in het buitenland een volstrekt foutief beeld door te stellen dat in Nederland euthanasie wordt toegepast ‘bij psychisch zieke mensen en euthanasie bij dementerende mensen zonder dat zij op dat moment kunnen verklaren dat zij dat echt willen en zonder dat er een rechter aan te pas komt’. Twee weken geleden meldden de Regionale Toetsings Commissies (RTE) in het jaarverslag nog dat euthanasie in Nederland zorgvuldig wordt toegepast. Euthanasie is in Nederland aan strenge regels gebonden. In de vijftien jaar dat de euthanasiewetgeving van kracht is in Nederland, is geen enkele arts vervolgd omdat de regels zouden zijn overtreden.
In Nederland is een ruime meerderheid van de inwoners voor euthanasie. Uit de contacten met buitenlandse zusterorganisaties blijkt dat in veel andere landen de wens groeit om vergelijkbare wetgeving in te voeren. Dat streven mag niet worden gedwarsboomd door een valse karikatuur van de Nederlandse euthanasiepraktijk.

   

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief