De Publieksprijs wordt uitgereikt aan de inzending die de meeste stemmen krijgt van het publiek. Daarnaast is er ook een Juryprijs te winnen. Beide prijzen bestaan uit een geldbedrag van € 7.500,-.

De dood leeft!
Jaarlijks overlijden er rond de 135.000 mensen. Onderzoek van Yarden toont aan dat 94% van de Nederlanders zegt minstens eens in de paar jaar na te denken over de eigen uitvaart. Meer dan de helft van de Nederlanders (54%) heeft de uitvaartwensen besproken met een dierbare.
Derck van der Vegte, voorzitter Yarden Vereniging: ‘Het levenseinde, de uitvaart en de rouwverwerking zijn zeer persoonlijk en de manier waarop we er tegenaan kijken verandert constant. Wij willen met onze dienstverlening zo goed mogelijk aansluiten op de wensen vanuit de maatschappij. Dus mensen - van consument tot professional - die bijvoorbeeld een product, dienst, activiteit of onderzoek missen op het gebied van de dood en het afscheid, of een origineel idee hebben om de dood bespreekbaar te maken, nodigen we van harte uit deel te nemen aan de wedstrijd.’
Yarden organiseert de Afscheidsprijs dit jaar voor de zevende keer. Op de website www.afscheidsprijs.nl  kunnen deelnemers hun ideeën en/of initiatieven indienen. Vervolgens wordt het publiek via de media opgeroepen te stemmen op de inzendingen. De winnaars van de Publieks- én de Juryprijs worden tijdens het Yarden Symposium op 19 november bekendgemaakt.

Vakjury
De vakjury bestaat uit Daan Westerink, publicist, rouwdeskundige en docent Hogeschool Utrecht, prof. dr. Paul A. Boelen, hoogleraar klinische psychologie Universiteit Utrecht en prof. dr. Manu Keirse, em. hoogleraar Faculteit Geneeskunde K.U. Leuven (België). Zij nomineren voor de Juryprijs drie inzendingen waaruit ze een winnaar kiezen.

Over Yarden
Yarden Uitvaartorganisatie, één van de grootste van ons land, doet méér dan alleen het verzekeren en verzorgen van uitvaarten. Vanuit Yarden Vereniging bieden wij ook een breed scala aan voorlichtings- en bewustwordingsactiviteiten, variërend van lezingen, thema bijeenkomsten, tot film-/theatervoorstellingen en onderwijsexcursies. Met deze activiteiten, georganiseerd door onze ruim 200 vrijwilligers in het land, wil Yarden bewustwording en praten over leven, dood en afscheid bevorderen. Voor nadere informatie over landelijke activiteiten, zie www.yarden.nl/vereniging  en voor regionale activiteiten, zie www.yarden.nl/agenda.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief