Onder meer vinden er demonstraties asverstrooiing plaats. Dit gebeurt voor de gelegenheid met fijn schelpenzand, dat een vergelijkbaar structuur kent.

De jaarlijkse open dag van Crematoria Twente is niet alleen onverminderd populair, maar ook een bewezen aanpak om de indianenverhalen die over een gevoelig onderwerp als cremeren vaak de ronde doen, tot de werkelijkheid terug te brengen. Tijdens de open dag op zaterdag 30 mei kan er worden gekeken in de crematieruimte en staan medewerkers klaar om tekst en uitleg te geven hoe het cremeren precies in zijn werk gaat en welke procedures daarbij in acht moeten worden genomen. Zo’n 60 procent van alle Nederlanders kiest inmiddels voor cremeren boven begraven. De open dag is zowel voor volwassenen als kinderen toegankelijk.

Buitenplechtigheid
Via een uitgezette route kunnen bezoekers een kijkje nemen in alle belangrijke ruimtes van het crematorium, waaronder ook de filterruimte, de regiekamer, de familiekamer en gastenkamers. Overal staan medewerkers klaar om vragen te beantwoorden en worden er ook demonstraties gegeven. In een van de gastenkamers wordt het vernieuwde, uitgebreide catering-assortiment getoond en kan er ook worden geproefd. Op het uitgestrekte terrein van het crematorium is onder meer een speciale buitenplechtigheid opgesteld en bezoekers kunnen vrij rondwandelen over het uitgestrekte natuurterrein met negen strooivelden, twee columbaria, urnentuinen, een urnenvijver en diverse andere gedenkplekken.

Asbestemming
Dit jaar is er ook aandacht voor asbestemming. Crematoria Twente kent een variëteit aan mogelijkheden voor de bestemming van as op het eigen terrein in Usselo. Zo kan de as worden verstrooid op één van de strooivelden of een plek krijgen in de urnenvijver, een urnengraf of in een columbarium (urnenwal). Dit zijn de meest gekozen opties. Zo’n 40 procent van alle nabestaanden kiest ervoor de urn met as van hun overleden dierbare na het verstrijken van de wettelijke periode van dertig dagen op te halen en mee naar huis te nemen. Daar krijgt de urn veelal een ‘eigen’ plek, de wijze van invulling daarvan is zeer persoonlijk en de mogelijkheden om de as te bewaren legio.
Medewerkers van de afdeling asbestemming zijn gedurende de hele dag aanwezig om voorlichting te geven en vragen van bezoekers te beantwoorden.

Crematoria Twente
Bij Crematoria Twente staan nabestaanden centraal. Zij krijgen de mogelijkheid om respectvol en volledig naar eigen wens afscheid van hun dierbare te nemen. Een afscheid als dierbare herinnering, als troost en inspiratie voor later. Sleutelwoorden zijn gastvrijheid, inlevingsvermogen, betrokkenheid en flexibiliteit.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief