De Week van de Begraafplaats biedt de bezoekers een unieke gelegenheid een kijkje te nemen achter de schermen. Grafdelvers laten zien hoe anno 2015 een graf wordt gegraven en steenhouwers adviseren bij het ontwerpen van een grafsteen. Beheerders informeren geïnteresseerden over de keuze voor een graf, zoals de kosten, het onderhoud en de grafrechten. Daarnaast organiseren begraafplaatsen tal van activiteiten, zoals rondleidingen, een GPS-wandeling, lezingen, muziekuitvoeringen en presentaties.

Enkele voorbeelden van bijzondere activiteiten:
Op Bergklooster in Zwolle kunnen bezoekers op zaterdag 30 mei afdalen in een 19de-eeuwse (lege) grafkelder. Heel bijzonder is de lezing over olifanten en rouw die olifantenverzorger Marjo Hoedemaker van Dierenpark Amersfoort op woensdag 3 juni op begraafplaats Rentinkkamp in Varsseveld geeft. Leuk voor kinderen. Ingrid Rering, bekend van het KRO-programma De Wandeling, geeft op zondag 31 mei op St.-Petrus Banden in Den Haag een lezing die opgeluisterd wordt door een live concert. Op zaterdag 6 juni vindt op begraafplaats Hillegersberg in Rotterdam een rondleiding plaats met aansluitend een orgelconcert door Aad van der Hoeven in de Hillegondakerk. Steenhouwers geven op zondag 31 mei op Zorgvlied in Amsterdam een workshop steenhouwen.

Een overzicht van alle activiteiten staat op de website van de Week van de Begraafplaats: www.weekvandebegraafplaats.nl 

Graag tot ziens tijdens de Week van de Begraafplaats.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief