Behalve de beheerders en vrijwilligers van Weverslo die informatie geven over de mogelijkheden van het natuurbegraven, zijn er ook diverse standhouders die hun producten, diensten en activiteiten presenteren. Alle bijdragen zijn geselecteerd op het vernieuwende dat ze toevoegen aan het natuurlijk verloop van een begrafenis. Wie zich afvraagt wat natuurbegraven inhoudt en wat daarbij mogelijk of passend is, krijgt op de ideeëndag zijn kans. De ideeëndag is een unieke gelegenheid om nader kennis te maken met landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo.

Speciaal voor de ideeëndag heeft Frans van de Pas uit Ysselsteyn, die met zijn verteltheater 'Passie voor Verhalen' regelmatig historische verhalen en verhalen over cultureel erfgoed presenteert, een verhalenwandeling uitgezet op het landgoed. Hij vertelt over de geschiedenis van het gebied en over de manier waarop de huidige begraafplaatsfunctie daarbij aansluit. Belangstellenden kunnen zich ter plekke aanmelden. Het is ook mogelijk om al vooraf aan te melden, inclusief het tijdstip waarop u deel wilt nemen. Deelname is gratis.

In het kader van een afstudeerproject (interieur)architectuur presenteert Natalja van Zoggel, student aan de Hogeschool Utrecht een uitgewerkt idee om de ontvangstmogelijkheden op een natuurbegraafplaats milieuverantwoord te realiseren. Het project heeft de naam: De omarming van Weverslo.

Bezoekers kunnen de checklist natuuruitvaart invullen. Die maakt duidelijk in hoeverre de eigen wensen overeenkomen met de mogelijkheden van Weverslo. Alles komt daarbij aanbod. Van het zelf kiezen van een grafplek tot en met de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomsten voor voortbestaanden. Het motto is: de natuur verzorgt het graf en wij beheren de natuur.

En verder zijn er ecologische kisten, korven, wades en urnen, maakt u kennis met milieuvriendelijke vormen van rouwvervoer, kunt u zien hoe graszoden de plaats kunnen innemen van het koelelement bij de opbaring van overledenen, demonstreert houtkunstenaar Roel van Wylick houtkunst en is er muziek door Saskia Vos.
De hele dag is het natuurterras geopend. Daar verzorgt restaurant 't Anker de innerlijke mens.

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief