Bomen op Begraafplaatsen Ada Wille
Symposium ‘Bomen op Begraafplaatsen’ succesvol.
Op het symposium ‘Bomen op Begraafplaatsen’ op 16 mei 2013 in het Ebben Inspyrium bij Boomkwekerij Ebben B.V.  waren bijna 100 belangstellenden aanwezig.
Gedurende de dag waren er verschillende sprekers die op hun eigen wijze en met eigen deskundigheid verschillende aspecten van bomen op begraafplaatsen toelichtten.

Het symposium begon met de sfeerologe Angelique Nossent die het een en ander vertelde over sfeer en ontwerp van begraafplaatsen.

skogskyrkogarden zweden Daarna sprak Andy Malengierk  met als onderwerp 'Begraafplaatsen ontwerpen' en liet daarbij via een presentatie zien hoe verschillend ontwerpen kunnen zijn van begraafplaatsen en welke invloed dat heeft op de beleving van de bezoeker.

Ebben expositieEbben expositie 1
Gedurende de lunch was er de furnerarire expositie in het gebouw te zien.

Na de lunch sprak Johan Mullenders over  'Begraafplaats als arboretum' en die op de Nieuwe Ooster begraafplaats in Amsterdam in het bijzonder.

Daarna was het woord aan de schrijvers van het boek 'Bomen op Begraafplaatsen' Ada Wille & Marko Mouwen. In hun toelichting gingen ze in op de ontstaangeschiedenis van het boek: een opmerking van oud LOB consulent Wim Zaalberg en de lange onstaansgeschiedenis van ruim 4 jaar. In hun presentatie waren veel voorbeelden te zien van bomen op begraafplaatsen, hun functie: sfeer, beschutting etc. en de ook symbolische betekenis hiervan op de begraafplaats.

Het boek kan worden besteld via een e-mail met uw contactgegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Vermeld in uw mail dat het om de bestelling van het boek Bomen op Begraafplaatsen gaat. Het boek kost € 29,50.

 

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.