Het symposium begon met de sfeerologe Angelique Nossent die het een en ander vertelde over sfeer en ontwerp van begraafplaatsen.

skogskyrkogarden zweden Daarna sprak Andy Malengierk  met als onderwerp 'Begraafplaatsen ontwerpen' en liet daarbij via een presentatie zien hoe verschillend ontwerpen kunnen zijn van begraafplaatsen en welke invloed dat heeft op de beleving van de bezoeker.

Ebben expositieEbben expositie 1
Gedurende de lunch was er de furnerarire expositie in het gebouw te zien.

Na de lunch sprak Johan Mullenders over  'Begraafplaats als arboretum' en die op de Nieuwe Ooster begraafplaats in Amsterdam in het bijzonder.

Daarna was het woord aan de schrijvers van het boek 'Bomen op Begraafplaatsen' Ada Wille & Marko Mouwen. In hun toelichting gingen ze in op de ontstaangeschiedenis van het boek: een opmerking van oud LOB consulent Wim Zaalberg en de lange onstaansgeschiedenis van ruim 4 jaar. In hun presentatie waren veel voorbeelden te zien van bomen op begraafplaatsen, hun functie: sfeer, beschutting etc. en de ook symbolische betekenis hiervan op de begraafplaats.

Het boek kan worden besteld via een e-mail met uw contactgegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Vermeld in uw mail dat het om de bestelling van het boek Bomen op Begraafplaatsen gaat. Het boek kost € 29,50.