Oorlogsgravenstichting

Oorlogsgravenstichting

Beschermvrouwe:  hare majesteit de koningin

Opdat zij met eere mogen rusten

De Oorlogsgravenstichting bestaat 65 jaar (1946-2011)

Hare Majesteit de Koningin is woensdag 7 september aanwezig bij het Jubileumsymposium van de Oorlogsgravenstichting in het Vredespaleis te Den Haag.  

Sprekers:  Piet Hein Donner, Minister Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Jay Winter, hoogleraar geschiedenis Yale University en Paul Schnabel, directeur Sociaal en Cultureel Planbureau.

Het thema is:

VRIJHEID WERELDWIJD

Het beste pleidooi voor vrede is een oorlogsgraf. Vrijheid en vrede hebben een hoge prijs.

 

De Oorlogsgravenstichting is opgericht op 13 september 1946 met als doel de aanleg, inrichting, verzorging en de instandhouding van het Nederlandse oorlogsgraf (ca. 50.000) wereldwijd en het onderhouden van de circa 10.000 in Nederland verspreid liggende geallieerde oorlogsgraven.

De Oorlogsgravenstichting verstrekt daarnaast informatie over de eigen werkzaamheden in het algemeen, verstrekt op aanvraag specifieke (historische) gegevens over oorlogsslachtoffers, organiseert pelgrimsreizen en verzorgt bloemleggingen.

De vorig jaar afgesloten missie in Afghanistan kostte aan 25 Nederlandse militairen het leven. Voor 13 van deze slachtoffers heeft de Oorlogsgravenstichting het graf ingericht. Op die manier wordt troost aan de nabestaanden geboden en de slachtoffers geëerd. Vrede en vrijheid zijn niet vanzelfsprekend.

Daarnaast zijn onlangs - op verzoek van de Oorlogsgravenstichting - de stoffelijke resten geïdentificeerd van de Onbekende Militair die begraven lag op het Militair ereveld Grebbeberg in Rhenen. Hij was gesneuveld in de strijd op de Grebbeberg tegen Duitse troepen in de meidagen van 1940. Dit bleek soldaat W.F. Brummelhuis te zijn.

De Oorlogsgravenstichting kan u of uw medium voor publicatie over dit bijzondere jubileum in contact brengen met nabestaanden van oorlogsslachtoffers die bijzondere, ontroerende en soms emotionele verhalen vertellen over het verlies van hun dierbaren.

Wij kunnen ook het contact voor u verzorgen met kinderen die een oorlogsgraf geadopteerd hebben en uitgebreid kunnen vertellen over het fenomeen Adoptiegraf van de Oorlogsgravenstichting.

Voor informatie over deelname/accreditatie symposium of interviews kunt u contact opnemen met mevrouw Esther Honkoop, Oorlogsgravenstichting Den Haag.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Telefoon: 070-3131081 Website: www.ogs.nl

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.