header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

boek geen hartslag meer

Geen hartslag meer

Indringend verhaal van vader Marcel van Kooten over overlijden van baby Stef en zwanger worden via IVF/IUI- of ICSI-behandelingen.
Lees meer...


Boek kind van de toekomst Kind van de toekomst

Wanneer een baby sterft, blijven ouders achter met een intense en tegenstrijdige leegte, waarin een verschrikking van verwarrende emoties verborgen zit. In een notendop aan tijd gebeurt er zoveel.
Lees meer...


Boek_Als_je_baby_sterft Als je baby sterft

Dit boek gaat over het verlies van een baby in de zwangerschap of rond de bevalling. Het bevat medische informatie, maar gaat ook uitgebreid in op ervaringen van ouders.

Lees meer...


Boek_De_tweeling_drieling_of_meer De tweeling of drieling of meer 

De geboorte van een twee- of meerling is voor ouders een ingrijpende gebeurtenis. Alle aspecten van deze gebeurtenis worden behandeld. Ook de vraag wat het voor de ouders betekent wanneer een van de baby’s overlijdt. Hoe ervaart het overblijvende kind dit verlies, als baby en als volwassene.
Lees meer...


Boek_geen_blote_voetjes_in_het_gras Geen blote voetjes in het gras

Het boek bevat verhalen van meer dan vijftig ouders die hun kindje verloren tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling of op jonge leeftijd van de baby.
Lees meer...


Boek_geen_wiegje_geen_luiers Geen wiegje, geen luiers

Met de huidige technische mogelijkheden kunnen in een vroeg stadium van de zwangerschap mogelijke afwijkingen bij kinderen worden onderkend. In zo'n geval moeten ouders de bijna onmenselijke keuze maken om de zwangerschap al dan niet te laten afbreken.
Lees meer...


misschien_was_je_vandaag_wel_geboren Misschien was je vandaag wel geboren

Een boek over één van de laatste taboes: de keuze om bij een afwijkende uitslag de zwangerschap te laten afbreken. Het boek is verschenen op 27 januari, de dag waarop Yvonne Gebbe uitgerekend was.
Lees meer...


boek_Stille_babys Stille baby’s

Het verlies van een kind, ook wanneer het overlijdt vóór of tijdens de geboorte, tekent het leven van ouders voorgoed. Dit boek is erop gericht hulp te bieden bij een dergelijk rouwproces.
Lees meer...


Terug naar Boekenlijst Rouw

veel geraadpleegde onderwerpen

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief