header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

Vragen over het Coronavirus
corona rivm

Naar de laatste informatie over COVID-19 Corona: RIVM 
Vragen en antwoorden postmortale zorgverlening (van wassen, opbaren t/m condoleance) incl. update
Vragen en antwoorden voor beroepskrachten in de uitvaartbranche                                   

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

  
moscowa


 

Cover_boek_moscowaBinnenpagina_boek_moscowa
Voorkant boek                          Binnenpagina boek

Met een compleet register van grafteksten en familienamen, tekeningen van álle voorkomende graf- en urnenmonumenten én een zeer gedetailleerde kaart van het hele begraafpark, is er een uniek naslagwerk verschenen: ‘Moscowa; een poort naar geborgenheid'. Uit handen van de auteur Ben Speijdel ontvingen wethouder C. Jansen van Arnhem en J.M.H.J. Keizer, bestuursvoorzitter van 'de Facultatieve Groep' (exploitant van Moscowa) in de aula van Moscowa op 6 april de eerste twee exemplaren. Het boek - dat € 29,95 kost - is verkrijgbaar bij Begraafplaats & Crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18 in Arnhem.

Uniek naslagwerk
Het vakmanschap dat het boek uitstraalt, is bijzonder; Ben Speijdel heeft als historisch cartograaf en pentekenaar zeer kunstzinnig en zichtbaar gedreven werk geleverd. Aan het unieke naslagwerk is door de auteur sinds 2005 intensief gewerkt. Alle monumenten op Moscowa - en dat zijn er tussen de 15.000 en 20.000 - worden in het boek beschreven. Het oudste dateert van 1876, het meest recente van 2008. Door het enorme aantal grafteksten en monumenten schetst het boek tevens een bijzonder beeld van de funeraire symboliek door de jaren heen, symboliek die bij veel mensen niet meer bekend is.

Terug naar Boekenlijst

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief