Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 12, 22 maart 1999 t/m
28 maart 1999

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage
Nieuwsbrief Netwerk Uitvaartvernieuwers, maart 1999, nr. 17
In de nieuwsbrief: redactioneel, estafettecolumn, boekbesprekingen, agenda, veel verenigingnieuws en een tweetal hoofdartikelen:
Mijn  eigen grafkunst
Trinette van Schijndel: artikel over haar achtergrond en het hoe en waarom van haar eigen werk als beeldhouwster. citaat: "het zal geen betoog behoeven dat het proces van samen zoeken, vormgeven en komen tot een persoonlijk gedenkbeeld vaak heel helend werkt".
Beroep en roeping samen in een drieluik over de dood
Alice Loeters: verslag van de toespraak van Johannes van der Weiden cultuursocioloog aan de Universiteit van Amsterdam n.a.v. de opening van het uitvaartcentrum te Velsen.

Leeuwarder Courant, 22 maart 1999, Excursie langs grafstenen in Sneek
Foto met onderschrift. N.a.v. de excursie van de vereniging De Terebinth langs een aantal begraafplaatsen en steenhouwerbedrijf De Steenklip afgelopen zaterdag.

Volkskrant, 23 maart 1999, Euthanasiedokter Kervorkian staat terecht wegens moord
Bert Lanting: De omstreden pleitbezorger van euthanasie, Jack Kevorkian, staat opnieuw terecht. Maar ditmaal is er een aanzienlijke kans dat hij wordt veroordeeld. Hij lokte dit keer zelf het proces uit in een uitzending van het actualiteitenprogramma ' 60 minutes' . Daarin liet hij zien hoe hij een ernstige zieke patiënt met een spuitje uit zijn lijden verlost. De zaak ligt dus ditmaal anders aangezien het niet gaat om hulp bij zelfmoord, want aanvankelijk liet de arts zijn patiënten gebruik maken van een 'zelfmoordapparaat' waarmee zij zichzelf een dodelijke injectie konden toedienen.

Leeuwarder Courant, 23 maart 1999, Begraafplaats der onschuldigen bij Kaapstad
Peter ter Horst: artikel over een begraafplaats bij een rioolzuivering in Kaapstad. De begraafplaats is aangelegd door een medewerker van de rioolzuivering. In de afgelopen 20 jaar heeft hij meer dan 200 babylijkjes gevonden in het rioolwater. Sinds het in de publiciteit is gekomen haalt nu de politie, die zegt er niets aan te kunnen doen, de babylijkjes op. Ook worden er nu minder babylijkjes gevonden wat waarschijnlijk ook een gevolg is van de liberale abortuswet sinds 1997.

Verschillende kranten, 26 maart 1999, Laatste Tjoelker-zaak achter gesloten deuren
De berechting van de vierde verdachte in de zaak Tjoelker gebeurt komende dinsdag achter gesloten deuren. Dit omdat de jongeman ten tijde van de fatale vechtpartij strafrechtelijk minderjarig was. De zaak tegen de vierde verdachte draait om diens schop tegen het hoofd van Tjoelker.

Beeld van gestorven baby troost voorouders
Asing Walthaus: Artikel over ouders die besloten hebben om een bronzen borstbeeld te laten maken van hun overleden baby. Het borstbeeld zal tevens dienen als bergplaats voor de as. Citaat ouder: "Het is eigenlijk een grafmonument bij ons thuis, op een plek waar je dagelijks naar kunt kijken".

 

Bezoek de internetsite van:
TAP: Tourné Aluminium Products

Naar Uitvaartmedia homepage