Uitvaartonderneming introduceert voorlichtingsfilm

Van der Stappen Uitvaartverzorging, met vestigingen in geheel Noord-Brabant, heeft onlangs een voorlichtingsfilm op DVD uitgebracht. Een primeur in de uitvaartbranche. Met deze voorlichtingsfilm komt Van der Stappen tegemoet aan de stijgende vraag naar uitgebreidere informatie omtrent de uitvaart.

Mensen zijn steeds bewuster bezig met hun uitvaart. Toch zijn ze vaak niet bekend met de vele mogelijkheden. Met de voorlichtingsfilm geeft Van der Stappen meer inzicht in de verzorging van de uitvaart. De twee uur durende film behandelt de uitvaart vanaf de overlijdensmelding tot aan de nazorg. Hiermee is Van der Stappen de eerste uitvaartonderneming die de uitvaart zo compleet in beeld heeft gebracht.

Taboe doorbreken
Voorheen verzorgde een uitvaartverzorger de begrafenis of crematie volgens een standaard-procedure. De behoefte aan een persoonlijk afscheid wordt echter steeds groter, men wil betrokken zijn bij het gehele uitvaartproces. Met de voorlichtingsfilm wil Van der Stappen het taboe op het bespreken van de uitvaart doorbreken.

Zelf regelen
Uit onderzoek blijkt dat meer mensen hun afscheid zelf willen regelen. Vooral mensen die te horen hebben gekregen dat ze ongeneeslijk ziek zijn, blijken het prettig te vinden alles vooraf, tijdens een persoonlijk gesprek door te nemen. Enerzijds als verlichting voor de nabestaanden, anderzijds ook voor henzelf, voor velen schept het rust als zij zeker weten dat de uitvaart verloopt zoals zij wensen. Van der Stappen Uitvaartverzorging ervaart dagelijks dat een afscheid, ingevuld naar de wensen van de overledene, ook bijdraagt aan de verwerking voor de nabestaanden. De film biedt de nodige informatie om tot goede keuzes te komen.

Voorlichting
Behalve een kijkje achter de schermen geeft de film ook inzicht in de nieuwste mogelijkheden; van speciale herinneringssieraden zoals een hanger met vingerafdruk tot bijzondere begraafplaatsen. De film is tevens bijzonder geschikt om als voorlichting te dienen binnen welzijnsinstellingen, oudereninstanties en onderwijsinstellingen.

Op de website van Van der Stappen zijn een zestal fragmenten van de film te zien.

De DVD is voor € 15,00 aan te vragen bij
Van der Stappen Uitvaartverzorging.