VREDESWANDELING VOOR KINDEREN VAN DE WERELD
30 april t/m 5 mei 2006

Ook dit jaar organiseert Stichting Roos een 6 daagse Vredeswandeling voor de Kinderen van de Wereld. Mevr. Pauline Krikke, burgermeester van Arnhem en mevr. Ada Boerma, burgermeester van Rozendaal openen de wandeling op zondag 30 april om 10.00 uur bij het Internationale Monument voor het Onbekende Kind op de Veluwe, nabij Arnhem. Lenny Kuhr zingt haar nieuwe lied ’Zeven kleuren kinderen’, als eerbetoon aan de kinderen van de wereld. KRO de Wandeling is hierbij aanwezig en aansluitend zal Hella van der Wijst met Lenny wandelen in de omgeving van het monument.
In zes dagen lopen we van Arnhem naar Den Haag, waar we op vrijdag 5 mei aankomen. Hier vindt de afronding van de wandeling plaats.
Met de Vredeswandeling wil Stichting Roos aandacht vragen voor het kinderleed op de wereld, voor de kinderen van de wereld, voor de kinderen van nu. Aandacht voor de plek die de kinderen in onze wereld hebben. Niet alleen voor de kinderen die zijn overleden maar voor alle kinderen waarvoor de Rechten van het Kind zijn opgesteld.

DE ROUTE
zondag 30 april: Arnhem - Doorwerth
maandag 1 mei: Doorwerth - Elst (Utr.)
dinsdag 2 mei: Elst – Driebergen
Vanaf Driebergen per trein en bus naar Oudewater, waar we op 3 mei te voet verder gaan.
woensdag 3 mei: Oudewater - Hazerswoude
donderdag 4 mei: Hazerswoude - Voorschoten
vrijdag 5 mei: Voorschoten - Den Haag

We starten iedere dag om 10.00 uur. Per dag wordt er ca. 20-30 km gewandeld. Een basisgroep loopt het hele traject. Het is mogelijk de hele wandeling of een gedeelte ervan mee te lopen, per dag invoegen en een stuk mee wandelen kan natuurlijk ook .
We willen iedere deelnemer vragen of zij zichzelf gedurende hun wandeltocht laten sponsoren door mensen in hun eigen omgeving/netwerk. Men kan zich per km. laten sponsoren of voor het hele traject ineens. De opbrengst hiervan is ook dit jaar bestemd voor het weeshuis Dicky’s Orphan in Lhasa, Tibet
Voor meer informatie: 06 29064590 of 024 62220110 of email: stichtingroos@hermanvanveen.com