PERSBERICHT

Den Haag, 9 mei 2006

Algemeen Belang Groningen eerste gebruiker in Nederland

Nieuwe module: UitvaartSuite Verzekeringen

De verzekeringsmodule van de UitvaartSuite – een modulaire softwareoplossing van de Haagse automatiseerder TroBit – is recentelijk door de Groningse Uitvaartverzekeraar Algemeen Belang U.A. in gebruik genomen. Algemeen Belang is daarmee de eerste uitvaartverzekeraar die met deze module van de UitvaartSuite werkt.

De heer E. de Niet, directeur van Algemeen Belang: “Toen wij eerder voor de UitvaartSuite van TroBit kozen, wisten we dat de modulaire opzet veel voordelen zou bieden. Op basis van een door Algemeen Belang opgesteld functioneel ontwerp heeft TroBit deze nieuwe module gerealiseerd. De afgelopen periode is de module Verzekeringen binnen de UitvaartSuite intensief en naar volle tevredenheid door ons gebruikt. Speciaal voor dit traject hebben we een projectteam samengesteld bestaande uit medewerkers van TroBit en Algemeen Belang. Om zeker te stellen dat de oplossing voldoet aan de te stellen normen is een onafhankelijke EDP auditor ingeschakeld. Deze heeft geconcludeerd dat deze automatiseringsoplossing voldoet aan de normen die daar door een uitvaartverzekeraar aan moeten worden gesteld. Uiteraard heeft ook onze actuarieel adviseur het geheel beoordeeld en de toepassing getoetst. Voor hem voldoet de Uitvaartsuite Verzekeringen aan de actuariële normen”

Door diverse andere uitvaartverzekeraars is al geruime tijd belangstelling getoond voor de ontwikkeling van deze module. Vanaf nu zal TroBit actief de markt op gaan met dit product. Algemeen Belang is bereid om de opgedane kennis en ervaring met potentiële afnemers te delen.

Algemeen Belang
Algemeen Belang is een professionele dienstverlener in uitvaartverzorging en uitvaartverzekering. De organisatie heeft circa 33.000 polissen in haar bestand en behoort hiermee tot de top 10 van de natura-uitvaartverzekeraars in Nederland.

TroBit
De UitvaartSuite is een door TroBit in eigen huis ontwikkeld pakket. TroBit is specialist op het gebied van informatiesystemen voor de uitvaartbranche en maakt deel uit van 'de Facultatieve Groep'. Deze Groep levert door middel van zelfstandige werkmaatschappijen hoogwaardige producten en diensten op het gebied van automatisering, communicatie, crematie en begraven, milieubeheer en verbrandingstechniek en verzekeringen.