Agenda

Leiden. 'Vergeet me niet' kinderhofje voor overleden kinderen
Zondag 20 Oktober 2019, 12:00

begraafplaats rhijnhof leidenZondag 20 oktober om 12.00 uur vindt de inwijdingsceremonie plaats van het nieuwe  ‘Vergeet-me-niet’ kinderhofje op begraafplaats Rhijnhof in Leiden. Het is een ingetogen 
moment met muziek en poëzie tijdens de open ‘Informatiedag Rhijnhof’. Iedereen is welkom om erbij aanwezig te zijn.

Vergeet-me-niet

Sinds kort heeft begraafplaats Rhijnhof een nieuw kinderhofje voor overleden kinderen. Een gedeelte van het hofje is gereserveerd voor kindjes die zijn overleden binnen 24 weken zwangerschap. Vanuit het LUMC en het Alrijne Ziekenhuis wordt aan ouders de mogelijkheid geboden om hun zeer vroeg overleden kindje (zonder kosten) in het ‘Vergeet-me-niet’ kinderhofje te begraven. Zo hebben ze een plek om naar terug te komen en stil te staan bij het verlies van een leven dat er niet mocht zijn.

Glasmonument ‘Hestia’

Midden in het hofje prijkt het glasmonument ‘Hestia’, dat speciaal voor deze plek is gemaakt door kunstenaar Hadas Lieber. Ouders kunnen de naam van hun kindje in het glasmonument laten graveren. Het glasmonument ‘Hestia’ werd gerealiseerd met bijdragen van Monuta Helpt en de Gemeente Leiden.

Programma

Om 12.00 uur verzamelen bij het Theehuis bij de ingang van de begraafplaats; vervolgens wandelen naar het Vergeet-me-niet’kinderhofje. Tijdens de ceremonie speelt Lodewijk de Jonge twee stukken voor blokfluit; dragen Anne Remijn en Esther Zwartepoorte elk een gedicht voor en vertelt Hadas Lieber over de totstandkoming van het glasmonument ‘Hestia’.

Locatie : Begraafplaats Rhijnhof in Leiden

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl