Agenda

Hele land. Week van de Euthanasie
Van Zaterdag 09 Februari 2019
Tot Zaterdag 16 Februari 2019

9 t/m 16 februari - Week van de Euthanasie
Er bestaan nog steeds veel misverstanden rondom euthanasie. Daarom heeft de NVVE de Week van de Euthanasie in het leven geroepen. Om de kennis over euthanasie te vergroten vinden in de week van 9 tot en met 16 februari, verspreid over het land, diverse activiteiten plaats. Iedereen is welkom om zich te informeren en mee te praten. De week wordt afgesloten met een symposium gericht op jongeren.

Documentaire Voor het te laat is met nagesprek

De meeste vragen die de NVVE ontvangt gaan over euthanasie bij dementie. De aangrijpende documentaire Voor het te laat is (Gerald van Bronkhorst en Marc Duijsings, 2016) biedt veel aanknopingspunten om deze ingewikkelde problematiek bespreekbaar te maken. De film volgt Annie Zwijnenberg en Margriet Hermans in de laatste maanden van hun leven. Zij leden aan Alzheimer en besloten uit het leven te stappen voordat de ziekte hen helemaal in z’n greep zou hebben.
• 11 februari - Cinerama Rotterdam
• 12 februari - Kinepolis Breda
• 13 februari - Kinepolis Enschede
• 14 februari - Kinepolis Schagen
• 15 februari - Kinepolis Oss
Aansluitend op de filmvertoning is er dan ook ruim gelegenheid hierover met een panel van deskundigen op het gebied van euthanasie bij dementie, medewerkers van de NVVE en betrokkenen bij de documentaire in gesprek te gaan. Een kaartje kost €7,50.
Meer informatie & tickets

Informatieve inloopbijeenkomst
Iedereen met vragen over euthanasie en keuzemogelijkheden aan het einde van het leven is van harte welkom bij een informatieve inloopbijeenkomst. Er wordt ingegaan op de zorgvuldigheidseisen die de wet stelt aan het verlenen van euthanasie en het belang van een kraakheldere wilsverklaring.
• 11 februari - Epe
• 12 februari - Hoorn
• 13 februari - Amsterdam
• 14 februari - Delft
• 15 februari - Arnhem
Meer informatie & aanmelden

NVVE Jongeren symposium
Jongeren en het zelfgekozen levenseinde: het is een controversieel thema dat de NVVE Jongeren bespreekbaar wil maken. Ook jongeren kunnen te maken krijgen met ondraaglijk lichamelijk of psychisch lijden. Wat zijn de (on)mogelijkheden? Jongeren (tot 40 jaar) zijn van harte welkom bij het NVVE Jongerensymposium op 16 februari in Utrecht. Toegang is €5,00.
Meer informatie & tickets

Locatie TV Nederland 2

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief