Agenda

Diepenheim. Lichtjesmiddag op de Algemene Begraafplaats
Zondag 23 December 2018, 16:45

kaarsDe Stichting Belangenbehartiging Algemene Begraafplaatsen Hof van Twente organiseert op zondag 23 december vanaf 16.45 uur evenals voorgaande jaren een Lichtjesmiddag op de Algemene Begraafplaats in Diepenheim.

Om 17.00 uur wordt de Lichtjesmiddag geopend door de Stichting BAB op de begraafplaats gevolgd door een herdenking en/of een gedicht. Na een moment van stilte ter nagedachtenis aan alle overledenen wordt wederom een gedicht of liedje voorgedragen.

Door de sfeervol verlichte begraafplaats en het gezamenlijk herdenken van overleden dierbaren geeft de Lichtjesmiddag voor menigeen een beetje troost in de decembermaand. Na een teken van de Stichting BAB kunnen alle aanwezigen rond 17.15 uur het aangeboden herdenkingslicht op het graf of gedenkplek van hun dierbare plaatsen waarna men de verlichte begraafplaats in stilte kan verlaten. Tevens is er gelegenheid om de overledenen te gedenken die geen eigen plek hebben op de begraafplaats.

“We raden mensen aan om een zaklamp mee te nemen en hopen ook dit jaar weer op uw komst en een waardige herdenking’, aldus Jan Meutstege namens de Stichting BAB.