Agenda

Wijnjewoude. Lichtjesavond op begraafplaats Weinterp
Zaterdag 27 Oktober 2018, 19:00

kaarsLichtjesavond op begraafplaats Weinterp
Op de sfeervol verlichte begraafplaats aan de Weinterp in Wijnjewoude wordt zaterdagavond 27 oktober voor de tweede maal de jaarlijkse lichtjesavond gehouden.
Uitvaartvereniging Eert De Doden nodigt geïnteresseerden van harte uit om dit inmiddels sterk gewaardeerde herdenkingsmoment bij te wonen.
De lichtjesavond, die roulerend plaatsvindt op de begraafplaatsen van Duurswoude en Weinterp, is bedoeld om dierbare overledenen te gedenken en een lichtje te plaatsen op hun graf. Ter nagedachtenis van hen die elders begraven of verstrooid zijn, kan men het gedenklichtje plaatsen op het grote witte hart dat daarvoor op de begraafplaats staat.

De korte herdenking wordt ingeleid met troostvolle woorden en vioolmuziek. Na het plaatsen van de graflichtjes zijn deelnemers uitgenodigd voor lekker warme koffie/thee of chocolademelk, die wordt aangeboden door installatiebedrijf De Boer. De grafkaarsen worden ter plaatse gratis verstrekt.

Wie na deze ervaring de behoefte heeft om nog wat te mijmeren bij rustige orgelmuziek, is daarvoor uitgenodigd in het kerkgebouw. Ook is er een luisterend oor bij mensen van het dorpssteunpunt en predikanten.
Bezoekers wordt verzocht waar mogelijk op de fiets naar de begraafplaats te komen. Een zaklamp is handig om het graf van een dierbare te vinden.

De lichtjesavond wordt georganiseerd door uitvaartvereniging Eert de Doden in samenwerking met Stichting Begraafplaatsen en de Hervormde gemeente. Wie vervoer nodig heeft, kan contact opnemen met Afke Drenth via 0516-481590.