Agenda

Venlo. Wetenschapper Maureen Venselaar: “De (bijna-)dood ontrafeld”
Dinsdag 09 Oktober 2018, 19:30 - 22:30

Wetenschapper Maureen Venselaar: “De (bijna-)dood ontrafeld”

Vereniging Yarden organiseert lezing over bijna-doodervaring
De bijna-doodervaring (BDE) is een indrukwekkende ervaring op de grens van leven en dood. Mensen die een BDE hebben ervaren, vertellen hoe zij uit hun fysieke lichaam zijn getreden, zich bewust bleven van hun omgeving en met een enorme snelheid door een tunnel reisden naar een andere werkelijkheid van licht en liefde. De BDE is een zeer ingrijpende ervaring, die vaak levensveranderend is en die zo'n 600.000 mensen in Nederland hebben ervaren. Tot nu toe werd de BDE neurologisch of bovennatuurlijk verklaard, maar is er een andere verklaring mogelijk? Vereniging Yarden organiseert op dinsdag 9 oktober aanstaande in het yardenhuis van Venloeen lezing over de bijna-doodervaring. Er wordt een geheel nieuwe uitleg gegeven van deze bijzondere ervaringen, in relatie tot de natuurwetenschap en levensbeschouwingen. Drs Maureen Venselaar neemt u stap voor stap mee op een wonderlijke ‘laatste reis’ aan de hand van een unieke verklaring van de (bijna-)doodervaring en fragmenten uit ervaringsverhalen.

Mareen VenselaarOver de spreker
Drs. Maureen Venselaar is BDE-deskundige, geesteswetenschapper en is 18 jaar geestelijk verzorgster geweest. In haar werk kwam zij in aanraking met vragen rondom leven en dood en bijna-doodervaringen. Vanuit deze praktijk is zij haar 10-jarige detailstudie begonnen naar de bijna-doodervaring. Deze theorie is gepubliceerd in Nederland en de USA.

Yarden LogoOver Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten en evenementen wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl

Locatie : Yardenhuis van Venlo, Grote Blerickse Bergenweg 30, 5927PB Venlo
Bezoekers kunnen zich aanmelden via http://www.yarden.nl/agenda.
Voor meer informatie: 088 927 3434.