Agenda

Amsterdam. Kunstprogramma over de dood Amsterdamse Bos
Van Donderdag 06 Juli 2017 -  21:00
Tot Zondag 16 Juli 2017 - 23:00

kunst amsterdamse bos 2017

DOOD

Doodgaan is de overgang van de ene fase van zijn naar de volgende, een proces dat we niet kennen, ongewis als we zijn over de dood. We verlaten ons lichaam om op weg te gaan naar een andere bestemming. Op de golven van het leven, verkennen we de weg naar de dood, het dood gaan en wat daarna zou kunnen komen. Dit proces van transitie vraagt om verbeelding en ritualisering. Karel Winterink nodigt acht gasten uit die ‘s avonds, tijdens de overgang van licht naar donker, hun kijk op de vergankelijkheid gestalte geven.

Karel Winterink (NL, 1958) is uitvaartbegeleider en organiseert sinds 2015 regelmatig Death Cafés en Socratische gesprekken in parken, cafés, en bij mensen thuis. Hij organiseert graag een intieme setting voor het praten over onze vergankelijkheid.

www.uitvaren.com/kunst Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alle programmaonderdelen zijn van 21.00 tot 23.00 uur

Donderdag 6 juli: in Shadow World nemen Rosa Verhoeve (fotograaf) en Sandra van Elewout (kunstenaar) hun gasten mee op een zoektocht naar de potentie van het schemergebied in onszelf, het punt waar licht en donker elkaar raken en de verbeelding daarvan.

Vrijdag 7 juli: Gijs Assmann (kunstenaar) houdt een Benedictijnse Dialoog naar aanleiding van zijn beeld Big Mama – een vanitas voor Franciscus.

Zaterdag 8 juli: Ine Mulder (vormgever) onderzoekt de manier waarop herinneringen aan een dierbare kunnen worden gekoppeld aan de vijf stadia van rouw.

Zondag 9 juli: Robin van ’t Haar (kunstenaar) laat zich in Weerzien inspireren door een denkbeeldige ontmoeting met zijn overleden moeder.

Donderdag 13 juli: Irene Fortuyn (kunstenaar), Een avond in het bos, een Socratische dialoog waarin de dood in cyclische systemen, en de betekenis daarvan voor onze perceptie van de dood nader worden onderzocht.

Vrijdag 14 juli: Stance Oonk (kunstenaar) legt volgens sjamanistische traditie het medicijnwiel; een magische plek voor onder andere visualisatie, wandelingen, verbeelding en healing.

Zaterdag 15 juli: Henry Marshall (psycholoog en storyteller i.s.m. muzikant Eelco de Geus en zanger Jay Jay van Sleen) put verhalen uit de oude Oosters bron met Hari Katha, songs and stories of the Infinite.

Zondag 16 juli: Karel Winterink en Claudia van Dijk sluiten DOOD af met een Death Café en Birth Café.

Dit programma is onderdeel van het drieluik LEVEN/ LIEFDE/ DOOD. Hebben we nog zeggenschap over geboorte, seksualiteit en dood? Claudia van Dijk, Arden Rzewnicki, Jasper Griepink en Karel Winterink stellen een programma samen over de essentie van de levenscyclus, vol real–life ervaringen, workshops en gesprekken.
   

Locatie : Amsterdamse Bos, Amstelveenseweg, Amsterdam