Agenda

Groningen, Schansentocht (herhaling) Excursie begraafplaatsen (Tours des Cimetières)
Donderdag 06 Juli 2017, 09:15 - 18:00

arriva_touring  -  st_oude_drentse_kerken 

st_oude_kerken_groningen  Stichting Alde Fryske Tjerken


 
Excursie begraafplaatsen (Tours des Cimetières) Groningen, Schansentocht (herhaling)

Zoals de naam al doet vermoeden leidt deze tocht langs de bekende Groninger schansen: Bourtange en Oudeschans. Maar eerst rijden we naar de Margaretha Hardenbergkerk te Wildervank. Op het kerkhof zijn veel historische grafstenen te vinden. Hierna vervolgen we onze tocht naar Bourtange. In de vesting bezoeken we het Joods Synagogaal Museum, dat bestaat uit de gerestaureerde synagoge en onderwijzerswoning. In ‘s Lands Huys worden we getrakteerd op een Westerwoldse koffietafel. Na een uitgebreid bezoek aan Bourtange rijden we door naar Oudeschans. Dit doen we via een mooie route door Bellingwolde waar we langs twee bijzondere begraafplaatsen rijden. In Oudeschans bezoeken we de garnizoenskerk en het zogenaamde Dodenbastion. We sluiten de tocht af met een kopje koffie of thee in Kropswolde, waar de we kerk (1778) en het kerkhof bezichtigen.

Vertrek Assen:           9:15
Vertrek Groningen: 10:00

Terugkomst: 17:30 Groningen,
                        18:00 Assen

Prijs: € 52,50

Aanmelden
Aanmelden liefst per e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of als u geen e-mail heeft: tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268.
Gezien het aantal tochten is het van groot belang dat u eerst de naam en de datum van de tocht vermeldt, evenals de opstapplaats.
Daarbij s.v.p. duidelijk vermelden uw naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en zo mogelijk ook uw e-mailadres.
Na uw aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief waarin staat aangegeven hoe u kunt betalen.

pdfDownload hier de voorwaarden en het volledige programma

 

Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding, vol is dus helaas vol. Mocht u om welke reden dan ook zijn verhinderd, wilt u dit dan zo spoedig mogelijk doorgeven? In dat geval kunnen andere belangstellenden nog van uw plaats(en) gebruik maken. In genoemde prijzen is alles voor het programma van die dag inbegrepen; koffie/thee, lunch en prijs touringcar, entree etc.

Vertrek
Bij elke tocht staat vermeld hoe laat de bus vertrekt. Voor Assen is de vertrekplaats bushalte A voor het station en in Groningen de halte bij de rondvaartboot voor het Groninger Museum tegenover station Groningen. Hoe laat we ongeveer weer terug zijn bij de opstapplaats staat per tocht ook aangegeven. We streven ernaar dit tijdstip te halen. Soms kan het programma wat uitlopen. Houdt u daarmee s.v.p. rekening.