Agenda

Apeldoorn. Uitvaartcafé
Zaterdag 06 Mei 2017, 10:00 - 16:00

Voor wat je graag nog wilt weten én wat je nog niet wist.

uitvaartcafe 2017Het is alweer even geleden dat er in Apeldoorn een uitvaartbeurs is georganiseerd. Een plek waar je terecht kan met al je vragen rondom het regelen van je uitvaart. Signet uitvaartzorg vindt het heel belangrijk dat hier verandering in komt en organiseert daarom dit jaar

–Het Uitvaartcafé-.

De taboe op het spreken over je uitvaart zou verbroken moeten worden: zegt Miranda Wildbret, uitvaartverzorger bij Signet uitvaartzorg. “Ik zie het verdriet van de nabestaanden door de extra lasten die zij dragen, als hier bij leven niet over gesproken is. Dat is toch het uitgangspunt van de naasten als we samen de uitvaart regelen. Daarnaast wil ik ook graag laten zien wat de mogelijkheden anno 2017 zijn. De uitvaart hoeft echt niet meer perse in de aula, alhoewel deze ook steeds sfeervoller zijn.” Bij het uitvaartcafé kunnen de mensen terecht voor informatie over het regelen van een uitvaart.
Ook kun je bij Loods 17 met elkaar in gesprek over je uitvaartwensen. In een gemoedelijke sfeer en laagdrempelig. Kringloopcentrum Foenix op het Zwitsalterrein stelt een deel van haar ruimte beschikbaar, we zullen deze dag laten zien dat je ook met betrekking tot uitvaarten inspiratie kan opdoen bij de kringloop. CD’s met de liedjes uit de top 10 van uitvaartmuziek, boeken over rouw en verlies, kandelaars, spullen om creatief het verlies een plek te geven en nog veel meer.

Locatie Foenix, Vlijtseweg 136, Apeldoorn