Agenda

Wageningen. Rondleiding op begraafplaats de Leeuwerenk
Zondag 11 September 2016, 15:00

op zondag 11 september – neem ik je mee naar een prachtig stukje Wageningen waar natuur, cultuur en historie samenvloeien. In het kader van Open Monumentendag organiseer ik namelijk samen met Leo Eppink een Rondleiding op begraafplaats de Leeuwerenk.

De Leeuwerenk, sinds 1902 in gebruik en ontworpen door de bekende tuinarchitect Leonard Springer in Engelse landschapsstijl, is een bijzonder park. Je kan er heerlijk tot rust komen en mijmeren over het leven. Het bevat een schat aan kunstzinnige monumenten, symbolen, verhalen en monumentale natuur die niemand onberoerd laten. Je voelt er de verbinding met het verleden en de diepgang van het leven.

Tijdens de rondleiding kom je meer te weten over dit mooie park in al zijn facetten. We nemen je mee langs bijzondere grafmonumenten en verhalen van betekenisvolle Wageningers. We vertellen over de architectuur, monumentale bomen en de praktijk van begraven. De rijkdom aan monumenten werkt inspirerend, ook als je zelf geen dierbaren op de begraafplaats hebt liggen.

Iedereen is welkom en deelname is gratis.

Hopelijk tot zondag 11 september,

Hartelijke groeten,

Petra Sips

Locatie : Begraafplaats de Leeuwerenk, Oude Diedenweg 64, 6704 AD Wageningen