Agenda

Groningen. Het Hogeland -Van Beem noar Zanneweer Excursie begraafplaatsen (Tours des Cimetières)
Donderdag 18 Augustus 2016, 09:15 - 17:45

arriva_touring  -  st_oude_drentse_kerken 

st_oude_kerken_groningen  Stichting Alde Fryske Tjerken


 
Excursie begraafplaatsen (Tours des Cimetières) Groningen, Het Hogeland -Van Beem noar Zanneweer (herhaling)

Omdat deze nieuwe tocht in mei een volle bus trok, herhalen we deze. Hij voert langs een grote diversiteit aan begraafplaatsen en kerkhoven. We beginnen de tocht in Bedum waar we zowel de Algemene Begraafplaats als de RK Begraafplaats bezoeken. Daarna rijden we naar Westerdijkshorn waar "een verhoogde begraafplaats met enkele zerken" ligt. Op deze begraafplaats waar eerder een kerkje stond, rest nu nog een losse toren. Nog een losse toren is te vinden op de begraafplaats van Toornwerd, onze volgende bestemming. Toren en begraafplaats liggen op het hoogste punt van de wierde die verder voor een groot deel afgegraven is. We vervolgen onze weg naar Usquert waar op het terrein van de 17e eeuwse boerderij Kloosterwijtwerd een particuliere begraafplaats ligt met twee grafkelders. Tot slot bezoeken we nog twee kleine kerkhoven bij de kerken van Zandeweer en Huizinge. Rond het middaguur gebruiken we in Middelstum bij Vita Nova een heerlijke en originele lunch.

Vertrek Station Assen bushalte A om 09.15 uur, Groningen bushalte rondvaartboot voor Station Groningen om 10.00 uur. Retour Groningen 17.15 uur, retour Assen 17.45 uur. Prijs € 42,00 pp.


Aanmelden
Aanmelden liefst per e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of als u geen e-mail heeft: tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268.
Gezien het aantal tochten is het van groot belang dat u eerst de naam en de datum van de tocht vermeldt, evenals de opstapplaats.
Daarbij s.v.p. duidelijk vermelden uw naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en zo mogelijk ook uw e-mailadres.
Na uw aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief waarin staat aangegeven hoe u kunt betalen.

pdfDownload hier de voorwaarden en het volledige programma

 

Locatie Groningen, Het Hogeland -Van Beem noar Zanneweer
Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding, vol is dus helaas vol. Mocht u om welke reden dan ook zijn verhinderd, wilt u dit dan zo spoedig mogelijk doorgeven? In dat geval kunnen andere belangstellenden nog van uw plaats(en) gebruik maken. In genoemde prijzen is alles voor het programma van die dag inbegrepen; koffie/thee, lunch en prijs touringcar, entree etc.