Agenda

Groenlo. Lichtjesavond op de begraafplaats
Vrijdag 26 Februari 2016, 19:00 - 20:30


kaars
Lichtjesavond op begraafplaats

Op vrijdag 26 februari vindt er voor het tweede achtereenvolgende jaar een Lichtjesavond plaats op de rk begraafplaats in Groenlo. De organisatie van de avond is in handen van de Coöperatie DELA in samenwerking met stichting RK Begraafplaats Groenlo.Tussen 19.00 uur en 20.30 uur is het terrein van de begraafplaats aan de Lichtenvoordseweg 58a sfeervol verlicht met honderden kaarsen en fakkels. Daarnaast zal er gezorgd worden voor een passende muzikale omlijsting.

Op deze wijze wordt nabestaanden en andere belangstellenden de gelegenheid geboden om ter herinnering aan hun dierbaren een kaars te branden. Zeker met de vorig jaar opgedane ervaringen is de organisatie ervan overtuigd, dat er op deze wijze aan hen, die daar behoefte aan hebben, een mooie mogelijkheid wordt geboden om tijdens deze donkere maanden een bezoek te brengen aan de begraafplaats, en dat in een warme, intieme sfeer.

 

DELA

Zorgeloze toekomst
De Coöperatie DELA heeft circa 170 vestigingen, telt 2.400 medewerkers en verzorgt bijna 44.000 uitvaarten per jaar. Met bijna 3,7 miljoen verzekerden is Coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al meer dan 75 jaar met begrafenis, crematie, repatriëring, opvang, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is de ambitie van Coöperatie DELA dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een 'Great Place to Work', heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland.

Stukje troost
Volgens regiomanager Eric Moleman van Coöperatie DELA is het belangrijk om nabestaanden te helpen om herinneringen levend te houden en de draad van het leven weer op te pakken. "Zo aan het begin van het nieuwe jaar denken veel mensen vaak aan hun overleden dierbaren. De behoefte om weer even dicht bij hen in de buurt te zijn, is in deze periode dan ook extra groot. Maar ten tijde van de feestdagen, in de korte donkere dagen en als gevolg van het vaak minder goede weer, is het juist moeilijk om de begraafplaats te bezoeken. Wij hopen op deze manier een stukje troost te bieden. Met het licht van de vele kaarsen en fakkels moet dat gaan lukken."
Op de laatste vrijdag van deze maand zijn nabestaanden en andere belangstellenden ook van harte welkom in het uitvaartcentrum Ventura DELA voor een warm drankje.