Agenda

Diepenveen. Interactieve avond met Lydia de Wit
Dinsdag 23 Juni 2015, 19:00 - 22:00

Familieopstelling’ helpt bij onverwacht verlies, kort of lang geleden

Interactieve avond met Lydia de Wit in Yarden Uitvaartcentrum Steenbrugge te Diepenveen

Wat als u onverwacht een geliefde heeft verloren, kort of lang geleden? Bij een plotseling overlijden gaat alles zó snel dat u vaak nauwelijks afscheid heeft kunnen nemen. Was u nog heel jong, dan herinnert u het zich mogelijk niet eens meer. Toch speelt het door in uw leven, in de systemen waarvan u deel uitmaakt, zoals uw familiesysteem.

Op dinsdag 23 juni is Lydia de Wit te gast bij Uitvaartcentrum Steenbrugge in Diepenveen. Tijdens deze interactieve avond maakt u kennis met een ritueel dat u helpt uw verlies te verwerken. Deze methode is een soort rollenspel en wordt ‘familieopstellingen’ genoemd. Het biedt ondersteuning bij het rouwproces en helpt ongrijpbare gevoelens, blokkades en somberheid te verwerken.
Lydia de Wit over de methode: ‘Zonder het te beseffen kun je verstrikt zijn geraakt in je rouw. Hoe was je relatie met de overledene(n)? Wat houdt je nog bezig? Wil je loslaten? Als dit helder is, plaats jij op gevoel representanten van jezelf en de betreffende familieleden in de zaal. Het is fascinerend om te merken dat de representanten als vanzelf toegang krijgen tot de gevoelens, gedachten of fysieke ervaringen van diegenen die zij representeren. Een familieopstelling geeft aandacht aan positieve krachten. Daarom biedt het ook op langere termijn ondersteuning.’

Meedoen of toekijken
Deze avond is bedoeld voor nabestaanden die onverwacht, kort of lang geleden, iemand hebben verloren. Voor uitvaartverzorgers en -ondernemers, lotgenotengroepen, vrijwilligers bij hospices, de Zonnebloem, het Rode Kruis en andere hulpverlenende organisaties, therapeuten, pastors, rouwbegeleiders etc. Na een korte uitleg over deze methode, kunt u zelf kiezen of u meedoet aan een opstelling, of rustig aan de kant toekijkt.

Over de spreker
Lydia de Wit is gids/trainer van mensen op hun ‘reis naar binnen’.

Datum en locatie
Deze interactieve avond wordt aangeboden door de vrijwilligers van de Yarden Vereniging Overijssel en vindt plaats op 23 juni bij Uitvaartcentrum Steenbrugge, Raalterweg 29, 7431 PA te Diepenveen van 19.30 tot ca. 22.00 uur. Vanaf 19.00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Bezoekers dienen aan te melden via de website www.yarden.nl/agenda  of telefonisch (tijdens kantooruren): 06 499 83360. De toegang is gratis.

Locatie Uitvaartcentrum Steenbrugge, Raalterweg 29, Diepenveen
Bezoekers dienen aan te melden via de website of telefonisch (tijdens kantooruren): 06 499 83360