Agenda

Friesland. Ûnder de Seedyk Excursie begraafplaatsen (Tours des Cimetières)
Dinsdag 01 September 2015, 08:45 - 18:30


arriva_touring

st_oude_drentse_kerken        st_oude_kerken_groningen
                            Stichting Alde Fryske Tjerken

 

Friesland, Ûnder de Seedyk (herhaling)
De tocht voert naar de Friese zeekust, waar we de kerkhoven bezoeken van de drie vissersplaatsen aan de kust, die van Wierum, Peasens en Moddergat. De dorpen Peasens en Moddergat zijn aan elkaar gegroeid, de beide dorpen hebben één begraafplaats, rond de kerk van Peasens. De visserij heeft altijd een grote rol gespeeld in deze dorpen, rampen zijn deze dorpen dan ook niet bespaard: in 1883 verging de vissersvloot van Peasens-Moddergat, 83 inwoners kwamen om. Tien jaar later verging een groot deel van de vloot van Wierum, hierbij kwamen 22 mensen om. Op de kerkhoven staan dan ook verschillende zerken van schippers en de naam “Visser” komt er veel voor.

De lunch gebruiken we in Hotel De Posthoorn in Dokkum. Hierna gaat de tocht naar het terpdorp Morra, waar het kerkhof ligt besloten in de oude dorpskom. Ook het kerkhof van het als laatste te bezoeken Metslawier ligt in de dorpskom, binnen een beschermd dorpsgezicht dat bestaat uit 18de en 19de-eeuwse woonhuizen en werkplaatsen. We sluiten de tocht af met de gebruikelijke koffie met oranjekoek in Café Veldzicht in Metslawier.

Vertrek station Assen achter bushalte A om 08.45 uur, station Groningen halte rondvaartboot 09.15 uur, terug in Groningen 18.00 uur en in Assen 18.30 uur.
Prijs: € 47,50 pp.

 

Aanmelden
Aanmelden kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268.
Wilt u s.v.p. duidelijk aangeven uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer, de naam en datum van de tocht waarvoor u zich inschrijft èn de opstapplaats?
Na uw aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief waarin staat aangegeven hoe u kunt betalen.
  

pdfDownload hier het volledige programma

 

Locatie Friesland. Ûnder de Seedyk