Agenda

Friesland, Wâldentocht (nieuw). Excursie begraafplaatsen (Tours des Cimetières)
Donderdag 20 Augustus 2015, 09:30 - 18:00


arriva_touring

st_oude_drentse_kerken        st_oude_kerken_groningen
                            Stichting Alde Fryske Tjerken

 

Friesland, Wâldentocht (nieuw)
Onze tocht voert ons eerst naar het kerkhof van Heechsân/Eastermar, de oorspronkelijke dorpskern van het dorp Eastermar/Oostermeer. Het kerkhof ligt op een morene, drie meter boven het waterpeil van het Bergumer Meer. De toren uit de 15de eeuw heeft sinds 1868 geen kerk meer naast zich, die heeft men een paar honderd meter verderop nieuw gebouwd in 1868. Vervolgens gaat de tocht naar het kerkhof van Duurswoude met zijn middeleeuwse kerk en rugwerk(!) van een Schnitger-orgel. In Duurswoude gebruiken we in De Stripe de lunch.

Na de lunch rijden we naar het kerkhof van De Hemrik, waar aan de zuidkant van de kerk een opmerkelijke grafkelder ligt, in 1860 gesticht door Jan Alles van der Sluis en bestemd voor zijn nakomelingen, waarvan er nu 37 in de kelder rusten. Rond de kelder liggen ook verwanten van de familie. We eindigen onze tocht op het kerkhof van Oud Beets. Hier werd de middeleeuwse kerk in 1889 op kosten van een aantal adellijke families uit Beetsterzwaag vervangen door een gebouw in neo-renaissancestijl. De tot een ruïne vervallen kerk werd in 1984 gesloopt, op de fundamenten na. In 1988 werd op het kerkhof een klokkenstoel geplaatst.
We ronden de dag af met een kopje koffie of thee met originele Friese sûkerbôle.

Vertrek station Assen achter bushalte A 09.30 uur, station Groningen bushalte rondvaartboot 09.30 uur. Retour Groningen 17.30 uur, Assen 18.00 uur.
Prijs: € 42,50 pp.

 

Aanmelden
Aanmelden kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268.
Wilt u s.v.p. duidelijk aangeven uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer, de naam en datum van de tocht waarvoor u zich inschrijft èn de opstapplaats?
Na uw aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief waarin staat aangegeven hoe u kunt betalen.

pdfDownload hier het volledige programma

 

Locatie Friesland, Wâldentocht (nieuw)