Agenda

Midden Drenthe. Excursie begraafplaatsen (Tours des Cimetières)
Donderdag 16 Juli 2015, 09:00 - 17:30


arriva_touring

st_oude_drentse_kerken        st_oude_kerken_groningen
                            Stichting Alde Fryske Tjerken

 

Midden Drenthe (herhaling)
Deze tour voert ons door het eeuwenoude landschap van midden Drenthe, over de Hondsrug en het Ellertsveld en door het jongste ontginningsgebied van Drenthe. Op onze tour bezoeken we bijzondere hunebedden, een tweetal middeleeuwse kerkjes met kerkhof, een kleine Joodse begraafplaats en een natuurbegraafplaats.

De tocht begint in Assen, waar we het landgoed Valkenstijn (nu wandelpark) met de bijzondere graftombe (met een groot mysterie) van de familie Van Valkenstijn bezoeken. Via Rolde en Gieten rijden we vervolgens naar Gasselte, waar we het middeleeuwse witte kerkje met rondom de begraafplaats bezoeken. Zowel kerk als begraafplaats zijn als monument aangemerkt.
Via Drouwen gaan we naar Borger, waar we een bezoek brengen aan de kleine Joodse begraafplaats en het grootste hunebed van Nederland. In het Hunebedcentrum gaan we genieten van een heuse Boerenlunch. Daarna rijden we via Schoonloo naar Schoonoord. Hier maken we een korte wandeling naar de Papeloze Kerk, het door professor Van Giffen gerestaureerde hunebed. Nabij het hunebed staat een klein gedenkteken als eerbetoon aan de grootste archeoloog van Drenthe prof. Albert Egges van Giffen.

Via Noord-Sleen rijden we naar het schildersdorp Zweeloo. Hier brengen we een bezoek aan de begraafplaats en het oude kerkje, dat ooit door Vincent van Gogh werd getekend. Hier gebruiken we ook de thee. Via Oud-Aalden gaan we naar Witteveen, het jongste dorp van Drenthe. De begraafplaats die we daar bezoeken is deels als natuurbegraafplaats ingericht. Hier is ook oud-commissaris der Koningin in Drenthe Relus ter Beek begraven. Via een fraaie route over Orvelte, Westerbork, Zwiggelte en Hooghalen keren we terug naar Assen.

Vertrek Station Groningen, halte rondvaartboot 09.00 uur, station Assen achter bushalte A om 09.45 uur. Retour Assen 17.00 uur, Groningen 17.30 uur.
Prijs: € 49,50 pp.

 

Aanmelden
Aanmelden kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268.
Wilt u s.v.p. duidelijk aangeven uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer, de naam en datum van de tocht waarvoor u zich inschrijft èn de opstapplaats?
Na uw aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief waarin staat aangegeven hoe u kunt betalen.

pdfDownload hier het volledige programma

 

Locatie Midden Drenthe