Agenda

Vernray. Musische Momenten in Villa Weverslo
Zondag 08 Maart 2015, 14:00

Weverslo
Musische Momenten in Villa Weverslo

Een programma met muziek, proza en poëzie


In de reeks Musische Momenten in Villa Weverslo is er op zondag 8 maart om 14.00 uur een gevarieerd programma van lichte muziek, klassieke muziek en literatuur. Cultuur en natuurbeleving gaan hierbij hand in hand.

Marion Steeghs uit America heeft zich toegelegd op het zingen van gelegenheidsliederen. Zij brengt een selectie uit haar repertoire, waarmee ze haar veelzijdigheid etaleert. De nadruk licht op intieme luisterliedjes.

Paul Merkus uit Eindhoven speelt dwarsfluit. Hij is klassiek georiënteerd, maar weet uit dat repertoire de voor een breed publiek toegankelijke stukken te kiezen.

Gertie Mooren uit Meerlo is rouw-, verlies- en traumatherapeute en schrijfster van het boek ‘ Ik zet mijn masker af. . . ‘. Daarin vertellen 20 jongeren tussen 14 en 25 jaar hun overlevingsverhaal naar aanleiding van de dood van iemand die hen lief was. Zij vertelt in Musische Momenten over haar ervaringen met het schrijven van dit boek.


Weverslo AriannaKwintetHet Arianna Kwintet waarvan de leden - Carla van de Wetering sopraan, Els Schleedoorn mezzo-sopraan, Willemien Leerakkers alt, Martin Boschman tenor en Paul Merkus bas - afkomstig zijn uit Limburg en Brabant, zingt vijfstemmige Engelse madrigalen uit de Renaissance. Geen alledaagse muziek, maar wel heel sfeervol en passend bij de meditatienatuur die het kenmerk is van landgoed Weverslo.

Villa Weverslo is ook het informatiecentrum voor de ontwikkeling van meditatienatuur in Nederland. Het is verbonden met landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo. Daar wordt de ontwikkeling van meditatienatuur in praktijk gebracht. Er is in aansluiting op de Musische Momenten ook gelegenheid tot kennismaken met de activiteiten en ideeën die plaatsvinden onder auspiciën van de Stichting Landgoed Weverslo.

Zondagmiddag 8 maart 14.00 uur in Villa Weverslo, Stationsweg 65 Venray. Bijdrage € 7,50 incl. koffie/thee.
Reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   

Locatie Villa Weverslo, Stationsweg 65 Venray