Agenda

Burgum. Notaris voorlichting over erven en nalaten
Woensdag 22 Oktober 2014, 13:30 - 15:30

kern logo

Erven en nalaten

OMEGA bestaat uit een wisselende groep mensen die zich bezighoudt met vragen en antwoorden rondom het levenseinde. Na eerdere succesvolle bijeenkomsten over het fenomeen "uitburgeren" en de themapresentatie over euthanasie hebben we dit najaar het onderwerp "erven en nalaten" op het programma. Daarvoor hebben we de deskundige hulp ingeroepen van notaris Dantuma uit Burgum, die zijn kennis met ons deelt over nalatenschappen.

De notaris vertelt over de zakelijke papierwinkel waar je na een overlijden mee te maken krijgt, en wat je er bij leven zelf aan zou kunnen doen om je nalatenschap soepel af te wikkelen. Zaken als testament, codicil en wilsbeschikking zijn daarbij de juridische aspecten waar de notaris van alles over kan vertellen. Uiteraard is er tijdens de bijeenkomsten ook ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen.

Ook dit keer zijn er twee mogelijkheden om de bijeenkomst bij te wonen; één in Tytsjerksteradiel en één in Achtkarspelen. Deze bijeenkomsten vinden plaats op:

- Woensdagavond 8 oktober 2014 van 19.30 tot 21.30 uur in "Herbranda"
(Herbranda 1 in Buitenpost)
of
- Woensdagmiddag 22 oktober 2014 van 13.30 tot 15.30 uur in "Werf 8"
(Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg 8 in Burgum)

Naast de deskundige uitleg van de notaris over het zakelijke en administratieve gedeelte van een nalatenschap zullen we proberen om ook eens aandacht te besteden aan een aantal dingen die misschien wat minder voor de hand liggen. Zoals bijvoorbeeld: wie zegt je Facebook en Twitter account op na je overlijden?
Om deze middag of avond te kunnen bijwonen is opgave vooraf niet vereist. Vanaf een kwartier voor aanvang is de zaal open en kunt u gewoon binnenlopen.
Mocht u toch nog vragen of aanvullende informatie willen hebben dan kunt u het beste contact opnemen met KEaRN op nummer 0511 – 465200 (bereikbaar van 09.00 tot 12.30u) Zij kunnen u dan verwijzen naar leden van de werkgroep.

   

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief