Agenda

Meppel. lezing: Leven na de Schiedammer Parkmoord
Dinsdag 30 September 2014, 19:00 - 21:00


Yarden Logo 200

Leven na de Schiedammer Parkmoord

Persoonlijk verhaal van Yolande, moeder van de vermoorde Nienke Kleiss

Hoe verwerk je het verlies van je kind? Hoe vind je een manier om, samen met je gezin, door te leven? Yolande Kleiss vertelt haar persoonlijke verhaal over de rouwverwerking van haar gezin na de moord op haar 10-jarige dochter Nienke (Schiedammer Parkmoord, 22 juni 2000).

Yolande Kleiss is op dinsdag 30 september te gast bij Yarden Uitvaartcentrum en Crematorium Reestborgh in Meppel. Tijdens een openhartige lezing beschrijft zij hoe er na de moord een definitief einde leek te zijn gekomen aan het geluk van haar hele gezin. Zij vertelt hoe de uitgebreide aandacht voor de dood van Nienke enerzijds een belasting is geweest, maar dat deze erkenning van het verdriet anderzijds ook mogelijkheden heeft gecreëerd. Nu, na bijna 14 jaar, kan zij zeggen dat de tijd inderdaad heelt en dat verdriet een plekje krijgt. Hoe dat is gegaan, is een lang verhaal waarin veel factoren - en heel veel mensen - een rol hebben gespeeld. Volgens Yolande bestaat er dan ook geen kant-en-klaar pakket voor rouwverwerking. Wel geeft zij tijdens haar lezing handvatten hoe je als deskundige of als betrokken buitenstaander (van buren tot hechte vrienden en familie) een dierbare nabestaande kan helpen in dit rouwproces. Daarmee richt ze zich op een breed publiek van zowel professionals – zoals uitvaartverzorgers, zorgmedewerkers, ritueelbegeleiders en (rouw)deskundigen – als nabestaanden en andere belangstellenden.

Over de spreker
Yolande Kleiss is de moeder van Nienke Kleiss, die op 10-jarige leeftijd werd vermoord. Deze moord, gepleegd op 22 juni 2000, kreeg landelijke bekendheid onder de naam Schiedammer Parkmoord.

Datum en locatie
Deze activiteit wordt aangeboden door de vrijwilligers van Yarden Vereniging Drenthe en vindt plaats op 30 september in Yarden Uitvaartcentrum en Crematorium Reestborgh, Edison 1,
7942 DE in Meppel, van 19.30 tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 staat er voor bezoekers koffie en thee klaar.

Bezoekers dienen zich aan te melden via de website www.yarden.nl/aanmelden of telefonisch tijdens kantooruren via 0599 – 648 231.