Agenda

Emmeloord. Uitvaartwensen: wat wil jij voor je uitvaart?
Woensdag 24 September 2014, 19:00 - 21:30

Yarden Logo 200
Uitvaartwensen: wat wil jij voor je uitvaart?


Informatiebijeenkomst bij Yarden Uitvaartcentrum 't Westerhuis te Emmeloord

Wat is er in Nederland allemaal mogelijk op uitvaartgebied? Hoe kan ik mijn eigen uitvaart regelen? Hoe zorg ik voor een persoonlijk en waardig afscheid? En ben ik wel voldoende verzekerd? Tijdens een speciale uitvaartwensenbijeenkomst geven uitvaartconsulenten en verzekeringsadviseurs van Yarden antwoord op deze en vele andere algemene en persoonlijke vragen.

Op 24 september 2014 om 19.00 uur vindt deze informatiebijeenkomst over uitvaartwensen plaats in Yarden Uitvaartcentrum 't Westerhuis Espelerlaan 69A, 8302 DC te Emmeloord. De avond begint met een uitgebreide presentatie over de mogelijkheden op uitvaartgebied. Verder is er volop gelegenheid om vragen te stellen over de invulling van de uitvaart - van de wijze van opbaren tot en met het rouwvervoer of de catering bij de condoleance. Voor vragen over de uitvaartverzekering kan men terecht bij de verzekeringsadviseur. Deze kan ook inzicht bieden in de consequenties van de uitvaartwensen voor de verzekeringspolis.

Informatie en inspiratie
Vaak is onwetendheid over de mogelijkheden voor een uitvaart voor veel mensen een drempel om goed na te denken over de invulling van hun uitvaart. Zowel de presentatie van de uitvaartconsulent als de uitgebreide informatiestand biedt inzicht in de vele mogelijkheden op het gebied van muziek, catering, rouwvervoer, bloemen, kisten, rouwdrukwerk en herdenkingsvormen. Bezoekers kunnen zo informatie én inspiratie opdoen voor een waardige en persoonlijke begrafenis of crematie en zich een beter beeld vormen van hun eigen uitvaartwensen.

Datum en locatie
De bijeenkomst, aangeboden door Yarden Vereniging, vindt plaats in Yarden
Uitvaartcentrum 't Westerhuis te Emmeloord, van 19.00 uur tot 21.30 uur .
Vanaf 18.30 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Bezoekers dienen zich vooraf aan te melden via de website www.yarden.nl/aanmelden. De toegang is gratis.

Yarden
Yarden Uitvaartorganisatie doet méér dan alleen het verzekeren en verzorgen van uitvaarten. Wij ondersteunen en inspireren mensen bij het organiseren van een afscheid dat past bij de overledene en diens nabestaanden. Want wij weten uit ervaring dat een goede manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom geven wij ook voorlichting over tal van zaken die spelen rondom het levenseinde. Wij komen op verzoek bij mensen thuis om samen met hen de uitvaartwensen voor later te bespreken en (helpen) vast te leggen. Ook bieden wij een breed scala aan activiteiten, variërend van voorlichtingsbijeenkomsten en rondleidingen door crematoria tot theater- en filmvoorstellingen. Met deze activiteiten wil Yarden het nadenken over de dood en het afscheid stimuleren, zodat mensen goed voorbereid en doordacht afscheid kunnen nemen van het leven. Tot slot ondersteunen we nabestaanden bij de rouwverwerking. Zo organiseren wij thema- en herdenkingsbijeenkomsten en bieden wij nazorggesprekken aan. Voor alle activiteiten per regio, zie www.yarden.nl/agenda