Agenda

Alphen (NB). Open dag Natuurbegraafplaats De Hoevens
Zondag 07 September 2014, 10:00 - 16:00

Natuurbegraafplaats De Hoevens
Uitnodiging open dag 7 september

Natuurbegraafplaats de Hoevens in Alphen officieel geopend
Eeuwige rust op de eerste natuurbegraafplaats in de regio Tilburg-Breda

Op het eeuwenoude Landgoed de Hoevens, gelegen tussen Alphen en Goirle, wordt 5 september de eerste natuurbegraafplaats in de regio Tilburg-Breda geopend. Onder een mooie boom, aan de rand van een graanakker, in een bloemrijk grasland of in een grafheuvel wordt hier een laatste rustplaats geboden, midden in de natuur. De begraafplaats biedt grafmogelijkheden voor zowel bepaalde- als onbepaalde tijd en is een betaalbaar alternatief is voor traditioneel begraven of cremeren. Speciaal voor belangstellenden wordt op zondag 7 september van 10.00-16.00 uur een open dag georganiseerd. 

Verschillende grafmogelijkheden
Natuurbegraafplaats de Hoevens biedt de mogelijkheid tot het begraven van een lichaam, de as of een urn met as. Men kan zelf een aansprekende plek uitkiezen, waarbij men de keuze heeft uit verschillende landschapssferen. En met de mogelijkheid tot het vestigen van een grafrecht voor zowel voor bepaalde- als onbepaalde tijd.

Geen zorgen voor nabestaanden
Kiest men voor natuurbegraven dan kiest men ervoor om het graf weer terug te geven aan de natuur. Dat vraagt ook om een passende aanpak van grafmarkering, het gebruik van materialen en het onderhoud. Uitgangspunt is dat alles in- en op het graf van natuurlijk afbreekbaar materiaal gemaakt dient te zijn. Dat geldt ook voor de grafmarkering. Daarom wordt een graf uitsluitend gemarkeerd met een houten boomschijf met inscriptie of een herinneringsboom. Het graf wordt bovendien niet onderhouden, zodat de natuur tot volle bloei en groei kan komen. Wat blijft is een bijzondere plek om naar terug te keren om te gedenken en te bezinnen.

dehoevens
Alles onder één dak

Naast de mogelijkheid tot begraven in de natuur, biedt Natuurbegraafplaats de Hoevens alles onder één dak voor een afscheidsceremonie en condoleance. In ontvangstgebouw 'De Eik' is ruimte voor gezelschappen tot 200 personen. Voor een ceremonie in de buitenlucht is er een intieme 'boskapel'. Waar men ook voor kiest, men krijgt alle ruimte én tijd om zelf invulling te geven aan een afscheid. In het nabijgelegen informatiecentrum kunnen bezoekers 7 dagen per week binnen lopen voor meer informatie over de mogelijkheden van de natuurbegraafplaats.

Open dag 7 september
Op zondag 7 september wordt er een open dag georganiseerd van 10.00-16.00 uur. Iedereen is van harte welkom, aanmelden is niet nodig. Men kan er op eigen gelegenheid rondwandelen, waarbij medewerkers eventuele vragen beantwoorden. Ook worden er presentaties gegeven over de mogelijkheden die De Hoevens biedt en het organiseren van een duurzame uitvaart. Diverse leveranciers van ecologische begraafmaterialen zijn aanwezig om hierover informatie te verstrekken.

 

Locatie Natuurbegraafplaats de Hoevens - Goorstraat 5a - Alphen (NB)