Agenda

Weverslo. Zomerontmoeting op Weverslo
Zondag 17 Augustus 2014, 10:00 - 17:00

Weverslo

Zomerontmoeting op Weverslo
Weverslo Frans vd Pas
Verhalenwandeling met Schieëper Frans en swingende begrafenismuziek met de New Orleans Ol' Stars

De traditionele zomerontmoeting op zondag 17 augustus as. van 10.00 – 17.00 uur op landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo staat dit jaar in het teken van verhalen vertellen door Schieëper Frans van der Pas en swingende begrafenismuziek door de New Orleans Ol' Stars.
In zijn rol als Schieëper Frans wandelt Frans van der Pas van het verteltheater 'Passie voor Verhalen' op veler verzoek nog een keer over landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo. De wandeling voert langs bijzondere plekken en wordt afgewisseld met boeiende verhalen. Schieëper Frans vertelt onder andere over de geschiedenis van het gebied, de schaapscompagnieën, de motorcross, het ontstaan van de Weversloseberg en de Peelvenen en natuurlijk ook over de manier waarop de huidige functie als natuurbegraafplaats daarbij aansluit.

Henri Giebels, Wim Hendriks, Barend van der Schilden en Rob Bakker vormen samen de New Orleans Ol' Stars. Zij spelen tussen de verhalenwandelingen door swingende traditionele muziek uit New Orleans. Hun muziek is geïnspireerd op de wereldberoemde begrafenisorkesten die erediensten en begrafenissen van de vroegere slaven en negers in Zuid Amerika ook nu nog steeds muzikaal begeleiden. Uit deze rijke en bijzondere muzikale traditie is de bekende dixielandmuziek ontstaan.

Zo ontmoeten de muziek van de negers uit Zuid Amerika en de verhalen van de Peel elkaar op Weverslo.

Wie de unieke sfeer op landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo wil ervaren mag deze zomerontmoeting niet missen. De verhalenwandelingen vertrekken vanaf het informatiecentrum op de natuurbegraafplaats. Vertrektijden om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Vooraf aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0478 515721 Tussendoor spelen de New Orleans Ol ' Stars. Het informatiecentrum is die dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Belangstellenden kunnen daar terecht met alle vragen over natuurbeheer en natuurbegraven op Weverslo.