Agenda

Huizen. Lezing Duurzame Uitvaart
Woensdag 21 Mei 2014, 20:00

Lezing Duurzame Uitvaart op 21 mei.

We leven steeds bewuster, kopen biologisch, fair trade en zijn steeds zuiniger met energie. Ons leven wordt steeds duurzamer ingericht, maar hoe zit dat met ons afscheid, onze uitvaart? Op woensdag 21 mei om 20:00 geven Esther Molenwijk van Bureau Daadwerk en Mijndert Rebel van Rebel's Begrafenisonderneming een lezing over de mogelijkheden die een duurzame uitvaart biedt. Rebel's Begrafenisonderneming is één van de oprichters van GreenLeave, een samenwerkingsverband van uitvaartondernemingen die duurzame uitvaarten mogelijk maken.

Duurzaamheid en bewust leven heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen. Opvallend genoeg heeft dit fenomeen zich tot voor kort, nog niet vertaald naar de afsluiting van het leven. Mensen maken steeds bewustere keuzes op het gebied van duurzaamheid, toch is het nog niet zover dat ook de uitvaart duurzaam wordt vormgegeven. Want wanneer men een uitvaart moet regelen voor een dierbare is er vaak weinig tijd om zich te oriënteren op duurzame producten en diensten. Nu is dat wél mogelijk, met GreenLeave.

logo GreenLeave
GreenLeave is een samenwerkingsverband tussen zes uitvaartverzorgers in heel Nederland, waaronder Rebel's Begrafenisonderneming en geeft op een praktische manier invulling aan duurzame uitvaarten, door het aanbieden van duurzame producten en diensten en leveranciers te vragen (nog) duurzamere producten te ontwikkelen.

Rebel's Begrafenisonderneming organiseert een lezing over de mogelijkheden van een duurzame uitvaart. Tijdens deze lezing komen de achtergronden, ontwikkelingen en praktische tips voor de invulling van een duurzame uitvaart aan bod. Voor elk onderdeel van de uitvaart zijn duurzamere mogelijkheden. U kunt hierbij denken aan natuurbegraafplaatsen, urnen, kisten, bloemen en catering. Tijdens deze avond kunt u hier meer over te weten komen, producten zien en is er uitgebreid gelegenheid voor het stellen van vragen.

De lezing zal worden gehouden op woensdag 21 mei om 20.00 uur in Uitvaartcentrum Rebel, Ceintuurbaan 45 te Huizen. Om zeker te zijn van een plaats kunt u zich via www.rebel-uitvaart.nl inschrijven voor deze avond.

Het bijwonen van de lezing is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Locatie Uitvaartcentrum Rebel, Ceintuurbaan 45 te Huizen