Agenda

Venray. Lenteprogramma Musische Momenten in Villa Weverslo
Zaterdag 22 Maart 2014, 20:00

Lenteprogramma Musische Momenten in Villa Weverslo

Dialectteksten en sfeermuziek met Veldeke Limburg, streektaaldeskundige Pierre Bakkes en harpiste Loes van Dijk

Wat zal dat bijzonder zijn. De combinatie van gedichten, voordrachten en liedteksten in het Limburgs dialect met harpmuziek en spirituele liederen . De Stichting Landgoed Weverslo markeert het begin van de lente met een musisch programma. Plaats van handeling is Villa Weverslo, het informatie- en ontmoetingscentrum over natuurbegraven aan de Stationsweg 65 in Venray. Tijdstip zaterdagavond 22 maart om 20.00 uur. Toegangskaarten à € 7,50

Het programma brengt Yvonne de Vries - een van de samenstellers van Lèste Wäörd, de uitgave van de commissie Volkscultuur van Veldeke Limburg - samen met harpiste Loes van Dijk, alt/mezzo-sopraan Els Schleedoorn en streektaalfunctionaris Pierre Bakkes. Zij laten u kennis maken met dialectpoëzie en sfeer muziek voor afscheids- en herdenkingsbijeenkomsten. Het is een unieke gelegenheid voor mensen die ideeën willen opdoen voor het samenstellen van afscheids- en herdenkingsbijeenkomsten. En natuurlijk ook voor iedereen die gewoon wil genieten van streektaalpoëzie en sfeermuziek.

De commissie Volkscultuur van Veldeke Limburg heeft meer dan 100 gedichten, overwegingen, voorbeelden van rouwbrieven en liedteksten verzameld die gebruikt kunnen worden bij afscheids- en herdenkingsbijeenkomsten. Het materiaal is afkomstig uit alle delen van Limburg. Veldeke Limburg heeft in een prachtig verzorgde bundel onder de titel Lèste Wäörd ook een hoofdstuk gewijd aan oude gebruiken en tradities rondom begrafenissen. In Musische Momenten vertelt Yvonne de Vries over de zoektocht naar de teksten. En streektaaldeskundige Pierre Bakkes draagt gedichten voor in het dialect. Er is een informatiestand van Veldeke Limburg waar de bundel ook verkrijgbaar is.

Loes van Dijk, heeft het conservatorium afgerond als harpiste. Zij laat horen hoe verrassend de klanken van de harp passen bij bijzondere momenten in ons leven. Ook geeft zij een toelichting op de vele mogelijkheden en demonstreert zij de veelzijdigheid van de harp als solo- en begeleidingsinstrument. Els Schleedoorn zingt met harpbegeleiding enkele spirituele liederen.

 

Locatie Stationsweg 65 in Venray

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.