Agenda

Amstelveen/Amsterdam. Rondleidingen over begraafplaats Zorgvlied
Zaterdag 09 November 2013, 13:00 - 15:00
Contact (020) 540 49 27 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

HERFST-RONDLEIDINGEN OVER ZORGVLIED

Vanaf woensdagavond 1 mei geven de auteurs Marcel Bergen & Irma Clement (Wandelen over Zorgvlied) weer regelmatig rondleidingen over de bekendste begraafplaats van Nederland.Alle rondleidingen beginnen met een uitleg over de ontstaansgeschiedenis van Zorgvlied en gaan langs de dertien rijksmonumenten die op Zorgvlied te vinden zijn. Daarnaast vertellen de auteurs meer over de bijzondere eind-negentiende eeuwse funeraire symboliek die er op de monumenten aangebracht is.

zorgvlied mausoleum

Dit jaar staan er ook vijf thema rondleidingen op het programma:

Improvisatie: een rondleiding die afwijkt van de vaste (algemene) route (1 mei, 19 juni en 7 augustus)

Theater en film: langs graven van personen uit de wereld van het theater en de film (17 juli)

Auteurs: langs de graven van een groot aantal auteurs (29 mei)

Oude graven: een bijzondere tocht langs eind-negentiende eeuwse graven en de vaak bijzondere architectuur en grafteksten (4 september)

Herfst: twee wandelingen in de herfst met onder andere aandacht voor veel bijzondere bomen in herfsttooi (19 oktober, 9 november)

zorgvlied swiebertje

De kosten bedragen 10 euro per persoon (inclusief koffie of thee). Reserveren bij Zorgvlied is noodzakelijk (behalve op Open Monumentendag). 

Reserveren: (020) 540 49 27 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Verzamelen een half uur voor aanvang in de witte kantoorvilla, Amsteldijk 272.

 
Locatie Begraafplaats Zorgvlied, Amsteldijk 272 te Amstelveen